Beba Dodaj RODITELJ PORTAL u favorite DODAJ U FAVORITE Beba uvelicaj umanji             :: Početna > Članci > Mitovi i istine o plodnosti
Roditelj Portal - Izbor

Roditelj Portal - Email Registracija
Trudnoca Email Registracija

Pre trudnoće

12.04.2006. |  70730 pregleda  | 

Mitovi i istine o plodnosti


Pitamo se da li je bolje "ovako" ili "onako"? Neki podaci su istiniti, a neki su zaista mitovi. Evo nekoliko zanimljivih podataka o plodnosti.

Seksualna praksa
Ne postoji dokaz da je određena seksualna poza bolja od druge, sve dok je penis unutar vagine tokom ejakulacije. Ženski orgazam verovatno nema značajnu ulogu u oplodnji – niti pomaže niti odmaže kod susreta spermatozoida i jajašca. Neka sredstva za podmazivanje mogu “ubiti” spermatozoide, zato ako ih koristite pripazite da nisu toksična. Još jedna interesantna stvar - testisi vise izvan tela zato što većoj koncentraciji spermatozoida i njihovoj boljoj pokretljivosti odgovaraju niže temperature, zbog toga tuširanje vrućom vodom pre odnosa verovatno neće povećati plodnost i zapravo je može smanjiti.

Kretanje nakon odnosa
Nakon odnosa često se zna dogoditi da ejakulat izađe iz vagine i žene se boje da u tom slučaju neće biti dovoljno sperme za oplodnju jajašca. Začuđujuće, ali odmah nakon ejakulacije spermatozoidi su u cerviksu. Nema podataka koji potkrepljuju teoriju da ležanje sa stisnutim nogama povećava mogućnost oplodnje.

Ne preporučuje se pranje odmah nakon odnosa jer ono može biti blago toksično za spermu.

IskonInternetsvidja vam se stranica?

prethodna strana | vrh strane odštampaj |  bukmarkuj | pošalji prijateljuizaberite ocenu:
  Odličan
  Dobar
  Prosečan
  Nedovoljan
  Loš
   
Ocenilo:    381 korisnika
Ocena:    4.32 (odlican)


Facebook

Twitter

... da prva 4 poteza u sahu mozete odigrati na 318.979.564.000 nacina?
-JESTE LI ZNALI-
  Prijatelji Portala:
Blenderi Srbija
Sling Marama
Pitanja i Odgovori


2005 © Copyright RoditeljPortal
Sva prava zadržana.