Beba Dodaj RODITELJ PORTAL u favorite DODAJ U FAVORITE Beba uvelicaj umanji             :: Početna > Članci > Beba stiže, a tata...
Roditelj Portal - Izbor

Roditelj Portal - Email Registracija
Trudnoca Email Registracija

Trudnoća

26.06.2012. |  2907 pregleda  | 

Beba stiže, a tata...


... se na trenutke ponaša kao da je i on trudan. Zvuči smešno, ali pogledajte šta na tu temu kažu naučnici.

Svaki četvrti budući otac će tokom blagoslovenog stanja svoje lepše polovine biti sklon promenama raspoloženja tipičnim za trudnice, a dešavaće se i da ima nagle "napade" gladi koje može da utoli samo određena vrsta hrane.

Istraživanje u kojem je učestvovalo 2.000 muškaraca koji imaju decu organizovao je "Pampers", a rezultati su pokazali da se četvrtina budućih očeva toliko "solidariše" sa svojom partnerkom, da će, verovali ili ne, povremeno čak patiti i od "jutarnjih mučnina".

Oko 23 odsto ispitanika izjavilo je da je toliko bilo uključeno u sve u vezi sa trudnoćom svoje partnerke, da su i oni sami doživljavali emocionalne i fizičke promene tipične za trudnice.

Buduće tata tako će često postati "mekšeg srca" nego do tada, a može se desiti i da mu se raspoloženje menja iz časa u čas. Baš kao i budućoj mami.

Psiholozi kažu da je uzrok tome intenzivna emotivna povezanost sa partnerkom, koja se dodatno pojačava ukoliko partneri zajedno odlaze na recimo redovne ultrazvučne preglede tokom trudnoće, ili na vežbe za trudnice.

Ako je muškarac tu tokom cele trudnoće, ne propušta ultrazvučne preglede i kontrole kod lekara, to doprinosi jačanju veze i sa partnerkom, ali i sa bebom, još pre nego što se ona rodi, zaključuju psiholozi, a prenosi "Dejli mejl".

Izvor: MONDOsvidja vam se stranica?

prethodna strana | vrh strane odštampaj |  bukmarkuj | pošalji prijatelju
JOŠ UVEK NEMA KOMENTARA
dodaj komentar (samo za registrovane članove foruma)izaberite ocenu:
  Odličan
  Dobar
  Prosečan
  Nedovoljan
  Loš
   
Ocenilo:    6 korisnika
Ocena:    4.67 (odlican)


Facebook

Twitter

... da je morskim rakovima skampima srce u glavi?
-JESTE LI ZNALI-
  Prijatelji Portala:
Blenderi Srbija
Sling Marama
Pitanja i Odgovori


2005 © Copyright RoditeljPortal
Sva prava zadržana.