Beba Dodaj RODITELJ PORTAL u favorite DODAJ U FAVORITE Beba uvelicaj umanji             :: Početna > Kalendar Trudnoće
Roditelj Portal - Izbor

Roditelj Portal - Email Registracija
Trudnoca Email Registracija

Kalendar Trudnoće


Izaberite neki od kriterijuma za određivanje prikaza.

Prvi dan poslednjeg ciklusa:    
Termin Porodjaja:   


svidja vam se stranica?

NAVIGACIJA
Prikazi nedelju: 
Izaberite neki od kriterijuma za određivanje termina.
1 .
nedelja

U ovom periodu, Vi u stvari niste trudni, ali u toku prve dve nedelje vi ćete dobiti menstuaciju, ovulirati i zatrudneti. Evo kako da odredite dan ovulacije.

Izračunajte termin porođaja
Ginekolozi računaju trudnoću od prvog dana zadnje menstruacije. Datumu prvog dana vase poslednje menstruacije dodajte broj 7-dobićete datum porođaja, a zatim mesecu u kojem vam je bila poslednja menstruacija dodajte 9 meseci - dobicete mesec u kojem ćete se poroditi. Na primer: poslednja menstruacija je bila 14. februara, ako dodamo 7 dana, i dodamo 9 maseci brojeći od februara, i dobijamo 21.novembar kao termin porođaja.

Vaše zdravlje i vaša trudnoća
Vaše zdravlje će igrati najbitniji ulogu u vašoj trudnoći. Ono će odlučiti koliko će laka ili teška biti vaša trudnoća i koliko će zdrava biti vaša beba. Ako jedete zravu i izbalansiranu hranu, radite vežbe i odmarate se, videćete kako ćete proleteti kroz trudnoću, donoseći zdravu i srećnu bebu.
Prestanak pušenja je važan korak pripreme za trudnoću. Pušenje utiče na vašu plodnost-pušačima je potrebno duplo više vremena da zatrudne od nepušača. Takođe, pušenje ubrzava početak menopauze. Čak i pasivno pušenje povećava period koji je potreban da žena zatrudni. Ako prestanete da pušite, budite sigurni da unosite dovoljno tečnosti-voda pomaže da izbacite nikotin i ostale hemikalije iz vašeg tela.


Facebook

Twitter

Da li Bik Koji Sedi, menja prezime kad legne?
-Mitar Mitrović-
  Prijatelji Portala:
Blenderi Srbija
Sling Marama
Pitanja i Odgovori


2005 © Copyright RoditeljPortal
Sva prava zadržana.