Beba Dodaj RODITELJ PORTAL u favorite DODAJ U FAVORITE Beba uvelicaj umanji             :: Početna > Pitajte Stručnjaka >
Roditelj Portal - Izbor

Roditelj Portal - Email Registracija
Trudnoca Email Registracija

Moraxella catharalis

Od: olja

Pitanje: Postovana, moja cerka ima 4 godine i nedavno je krenula u vrtic. Ima vise dana kako se nakasljava, kao da prociscava grlo i to radi neprekidno a ponekad i duva kao da prociscava nos. U nosu nema sekreta, mada hrce kada spava. Radili smo bris nosa i grla, u grlu nisu pronadjene bakterije a u nosu je pronadjena bakterija moraxella catarrhalis u velikom broju. Po preporuci naseg pedijatra nismo joj dali antibiotik, jer je receno da nije u pitanju opasna bakterija, te da joj dajemo gentokulin kapi i da ispiramo fizioloskim rastvorom. Posle dva dana od primene ove terapije ne vidim nikakvo poboljsanje, ona se i dalje uporno nakasljava, nekad ne moze normalno da izgovori recenicu, pa mi ponekad cak lici na tik. Da li mozete da nas usmerite u kom pravcu dalje da istrazujemo o cemu se radi? Unapred hvala!

Odgovor: Moraxella catharalis je posle Pneumokoka najcesci izazivac upala uha. Narocito je nezgodno dugotrajno prisustvo iste u nosnim kanalima. Moj savet je da dete lecite po antibiogramu, jer je pitanje dana kada ce se razviti upala uha.

prethodna strana | vrh strane  • SLIKA 
  • CRTEŽ Facebook

Twitter

... da bi Barbika kada bi bila u prirodnoj velicini bila bi visoka 2,18 i imala bi mere 99-46-84?
-JESTE LI ZNALI-
  Prijatelji Portala:
Blenderi Srbija
Sling Marama
Pitanja i Odgovori


2005 © Copyright RoditeljPortal
Sva prava zadržana.