Beba Dodaj RODITELJ PORTAL u favorite DODAJ U FAVORITE Beba uvelicaj umanji             :: Početna > Pitajte Stručnjaka >
Roditelj Portal - Izbor

Roditelj Portal - Email Registracija
Trudnoca Email Registracija

Povisena temperatura

Od: Lidija

Pitanje: Moj trogodisnji sin vec 4 dana ima kasalj, ali ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim da li je suv ili vlazan. Nekad mi se cini da je suv a nekad vlazan. Prodje i do 2 sata da ne kaslje a onda napad traje i po 2-3 minuta. Tri veceri za redom, oko 23 h dobije temperaturu 38-39 koja nakon sat-dva spadne (ili sama od sebe ili nakon cepica) i ostatak noci se ne povisava a ni narednog dana. Preko dana je dete veselo, igra se, skace, jede nesto manje nego obicno ali jede, stolica mu je uredna, nos mu nije zapusen i ne slinavi. Isli smo kod pedijatra, rekla je da su mu pluca cista a ni grlo mu nije crveno... dala mu je sirup za iskasljavanje i rekla da radimo inhalacije kod kuce, a ni njoj nije jasno zasto se temperatura javlja uvece. Inace, dete je generalno zdravo, osim 2-3 lagane prehlade nikada nije bilo bolesno. Da li Vi mozete da mi kazete sta bi moglo da uzrokuje povisenu temperaturu?

Odgovor: Verovatno je u pitanju virusna infekcija,sto se moze dokazati pregledom krvi (KKS+l formula), ali obavezno pogledajte i usi kod ORL doktora.

prethodna strana | vrh strane  • SLIKA 
  • CRTEŽ Facebook

Twitter

... da u proseku 100 ljudi godisnje umre od gusenja hemijskim olovkama?
-JESTE LI ZNALI-
  Prijatelji Portala:
Blenderi Srbija
Sling Marama
Pitanja i Odgovori


2005 © Copyright RoditeljPortal
Sva prava zadržana.