Beba Dodaj RODITELJ PORTAL u favorite DODAJ U FAVORITE Beba uvelicaj umanji             :: Početna > Pitajte Stručnjaka >
Roditelj Portal - Izbor

Roditelj Portal - Email Registracija
Trudnoca Email Registracija

Meso u bebinoj ishrani

Od: Maca

Pitanje: Doktorka imam jedno pitanje za vas! Zasto ne dozvoljavate uzimanje mesa bebama ispod 6 meseci zivota, a u Hipp kasicama slanim koje su predvidjene za uzrast posle 4 meseci zivota ima mesa npr. piletina sa krompirom ili junetina.Moja beba ima 4 meseca i vec sam pocela da joj dajem zitarice predvidjene za taj uzrast. Da li da joj dajem i gore pomenute kasice sa mesom?

Odgovor: Dobro pitanje, ali nije lak odgovor. Smatra se da je zrelost bubrežnih tubula kod beba optimalna oko šestog meseca. Naravno to se ne može izraziti danima, kao i da se biološka kao i svaka druga zrelost dostiže različitom brzinom kod različite dece. Ja nisam ubeđena da se nešto dobro postiže ranim opterećenjem bubrega, zato ostajem na stanovištu da je bolje biti oprezan, pa sačekati do šest meseci sa mesom. Samo u slučaju kad beba ima izrazito slabo napredovanje može se početi ranije sa pilećim mesom.

prethodna strana | vrh strane  • SLIKA 
  • CRTEŽ Facebook

Twitter

... da se u razvijenim zemljama svake godine baca oko 27% hrane?
-JESTE LI ZNALI-
  Prijatelji Portala:
Blenderi Srbija
Sling Marama
Pitanja i Odgovori


2005 © Copyright RoditeljPortal
Sva prava zadržana.