Beba Dodaj RODITELJ PORTAL u favorite DODAJ U FAVORITE Beba uvelicaj umanji             :: Početna > Pitajte Stručnjaka >
Roditelj Portal - Izbor

Roditelj Portal - Email Registracija
Trudnoca Email Registracija

Tvrda stolica i tragovi krvi

Od: Jasmina

Pitanje: Molim Vas da me sto pre posavetujete, jer sam uspanicena kao i svaka neiskusna majka!!!! Imam devojcicu od godinu dana. Vec vise od nedelju dana ima jako tvrdu stolicu. Danas sam primetila i malo krvi u stolici. Da li je moguce da je krv od tvrde stolice ili je ipak potrebno dete odvesti lekaru? I da li joj nekako mogu pomoci sto se tice tvrde stolice?

Odgovor: Tvrdu stolicu kod male dece često prate tragovi svetle krvi, koji su posledica povrede nežne sluzokože analnog otvora. Pošto je taj deo snabdeven velikim brojem senzitivnih nervnih završetaka to je i jako bolno pa deca da bi izbegla bol svesno stežu čmar i tako zadržavaju stolicu, što istu dodatno isušuje. To je zatvoren krug, koji se teško prekida. Potrebno je da detetu posle pranja analnog dela namažete nekom kremom koja će dovesti do brzog zaceljivanja povrede, a to može biti Hidrociklin. Važno je takođe da joj pomognete da stolica postane mekša. U tom smislu može da pomogne Portalak ili Laktuloza M, davaćete bar mesec dana po jednu kk, a naravno važna je i ishrana. Stolicu čine mekšom neke namirnice kao što su šljive, kajsije, breskve.

prethodna strana | vrh strane  • SLIKA 
  • CRTEŽ Facebook

Twitter

Kad sam bio manji, tukli su me kao vola. Da ne postanam tele.
-Mitar Mitrović-
  Prijatelji Portala:
Blenderi Srbija
Sling Marama
Pitanja i Odgovori


2005 © Copyright RoditeljPortal
Sva prava zadržana.