Beba Dodaj RODITELJ PORTAL u favorite DODAJ U FAVORITE Beba uvelicaj umanji             :: Početna > Pitajte Stručnjaka >
Roditelj Portal - Izbor

Roditelj Portal - Email Registracija
Trudnoca Email Registracija

Obloge od masti

Od: KLARA

Pitanje: Postovana doktorko, imam troje dece i svi su zabavistanci,*6,5 i 3 godinice*, i imaju ucestalo kasljanje, ako nije sa slajmom, onda suvo, taman se takoreci izlecimo, onda posle nedelju dana, ili dve nedelje opet se jablja kasljanje i tako u krug,pa stane....e sad, bilo mi je dosta lekova, i napokon sam poslusala savet svekrve, i stavljala im namazanu pelenu s mascu na pluca, oko vrata, i verovali ili ne, ali kasalj se,povukao,za koliko dugo, ne znam,jer sam to skoro radila....ne kaslju, a i cim imalo se zakaslju ja im stavljam pelene ili nauljenu majicu bez rukava i drze po celu noc na plucima...Moje pitanje bi bilo, STA SE USTVARI DESAVA UNUTAR KOZE, KAD ONI ZAHVALJUJUCI MASCU NE KASLJU VISE/ HVALA VAM I IZVINJAVAM SE NA OPSIRNOM TEKSTU.

Odgovor: Obloge od masti su stari, tradicionalni nacin lecenja, koje je bilo dosta efikasno hiljadama godina pre pojave antibiotika. U tu svrhu koriste se i obloge od pcelinjeg voska, kao i druge lojanice (kozji loj, ovcji loj i sl.) Efekat je toplota koja se tokom noci odrzava i koja izaziva vazodilataciju ili sirenje krvnih sudova, koji bolje vaskularizuju tkivo donoseci sve one elemente krvi kao sto su leukociti i makrofagi koji imaju funkciju u borbi sa bakterijama i virusima. Na taj nacin vi pomazete decjem organizmu da se sam bori. Nadam se da sam uspela bar malo da vam pojasnim pojavu.

prethodna strana | vrh strane  • SLIKA 
  • CRTEŽ Facebook

Twitter

... da u proseku covek izgovori skoro 5.000 reci dnevno, ipak 80% od toga prica sam sa sobom?
-JESTE LI ZNALI-
  Prijatelji Portala:
Blenderi Srbija
Sling Marama
Pitanja i Odgovori


2005 © Copyright RoditeljPortal
Sva prava zadržana.