Beba Dodaj RODITELJ PORTAL u favorite DODAJ U FAVORITE Beba uvelicaj umanji             :: Početna > Pitajte Stručnjaka >
Roditelj Portal - Izbor

Roditelj Portal - Email Registracija
Trudnoca Email Registracija

Torticollis

Od: Andrijana

Pitanje: Poshtovana Doktorice, Molila bih vas da mi protumachite sledece nalaze,jer po tom pitanju u zdravstvenim ustanovama ne nailazim na razumevanje. Dakle: FIZIJATAR DIJAGNOZA: Torticollis e malpositione 1.sin. NALAZ I MISHLJENJE:Odojche uzrasta 2 meseca i 2 nedelje u supinaciji zauzima asimetrichan polozaj, glavu drzi okrenutu u levo. Pri testu trakcije glavica je iza osovine tela, ekstenzioni tonus+. Kada se glavica okrene put medijalno,uochava se i dalje naginjanje glave i vrata u levu stranu. Pokretljivost u vratu je bez ogranichenja za rotacije uz laki otpor za bochnu fleksiju u desnu stranu. U pronaciji nezreo oslonac.ULTRAZVUK: Oba SCM uredne arhitektonike, desni 5,7mm, levi 6,2mm. Naravno,meni je ovo potpuno nerazumljivo...PREVEDITE MI, MOLIM VAS. Hvala :)

Odgovor: Ovde se radi o takozvanom krivom vratu, koji je cesta pojava kod beba, ali ne postoji skracenje ni ogranicna pokretljivost. Potrebno je ipak sa bebom vezbati da ne bi kasnije doslo do loseg drzanja glavice.

prethodna strana | vrh strane  • SLIKA 
  • CRTEŽ Facebook

Twitter

... da je Madrid jedini glavni grad u Evropi koji nije stacioniran na reci?
-JESTE LI ZNALI-
  Prijatelji Portala:
Blenderi Srbija
Sling Marama
Pitanja i Odgovori


2005 © Copyright RoditeljPortal
Sva prava zadržana.