Beba Dodaj RODITELJ PORTAL u favorite DODAJ U FAVORITE Beba uvelicaj umanji             :: Početna > Pitajte Stručnjaka >
Roditelj Portal - Izbor

Roditelj Portal - Email Registracija
Trudnoca Email Registracija

Bistar sekret, virus, antibiotik

Od: vutadjo

Pitanje: Postovana dr Milice, moj sin od 2 godine bi trebao da podje u vrtić. Osim sto mu je malo nosić bio zapušen (sto mu se stalno desava) nije imao nikakve druge simptome. Medjutim, na pregledu kod pedijatra iz vrtića, predložen nam je "Fluimucil" zbog tog sekreta koji postoji i antib. "Palitex". Pre nego da počne da pije, odradili smo briseve i ostali su sterilni. Počeo je da pije "Fluimucil" i antibiotik da bi posle dva dana toliko počeo da kaslje i to suvi kašalj da je jedva spavao. Posle tri dana ja sam prestala da mu dajem "Fluimucil" jer je kašalj bio jako pojačan, ali smo nastavili sir. od belog sleza i antibiotik. Posle 4-5 danana počeo je da mu curi nosić (providan sekret) i po prvi put smo dobili jako visoku temperaturu preko 39. O čemu se zapravo radi? Šta nam vi savetujete? Puno, puno hvala!!

Odgovor: Bistar sekret iz nosa uz suv kasalj i vsoku temperaturu je verovatno zbog virusne infekcija, na koju antibiotik nikako ne deluje. Moj savet vam je da uradite krvnu sliku sa leukocitarnom formulom, pa dalje konsultujte pedijatra da li ce biti neke terapije.

prethodna strana | vrh strane  • SLIKA 
  • CRTEŽ Facebook

Twitter

... da jedna sargarepa sadrzi preko 200% preporucljive dnevne doze vitamina A?
-JESTE LI ZNALI-
  Prijatelji Portala:
Blenderi Srbija
Sling Marama
Pitanja i Odgovori


2005 © Copyright RoditeljPortal
Sva prava zadržana.