Beba Dodaj RODITELJ PORTAL u favorite DODAJ U FAVORITE Beba uvelicaj umanji             :: Početna > Pitajte Stručnjaka >
Roditelj Portal - Izbor

Roditelj Portal - Email Registracija
Trudnoca Email Registracija

Uvecani krajnici

Od: Šimonji Jan

Pitanje: Poštovana dr. Milica Kotlajić. Naša ćerka ima 22 meseca. Do pre 3 meseca je jela sve vrste hrane ali u manjim količinama. Polako je počela da izbacuje iz ishrane meso a kasnije i svaku čvršću hranu. U početku smo mislili da je to zbog zubića koji su krenuli ali kako se to nastavilo malo smo se zabrinuli. U ishrani joj je ostalo samo mleko i kašice kao čokolešnik ili keksolino. Odlučili smo da posetimo pedijatra. Pedijatar je tražio da napravimo KKS i nalazi su pokazali da ima manjak hemoglobina i povećan broj leukocita zbog prehlade koja se vuče skoro cele zime. Trenutna težina joj je 9 kg a visina 85 cm. Samoinicijativno smo otišli kod ORL specijaliste zbog konstantne prehlade. Pregled je pokazao da ćerka ima jako uvećane krajnike i dat je predlog da se krajnici izvade ili samo treći. Naše pitanje je da li dete od 22 meseca treba da ide na operaciju i koliko to može da pomogne da se reši problem prehlada i vraćanje na normalnu ishranu jer je specijalista konstatovao da dete nemože da jede čvršću hranu zbog uvećanih krajnika?

Odgovor: Nisam sigurna da ce operacija resiti sve vase probleme. Uvecani krajnici su posledica ucestalih infekcija, a ne uzrok. Postoji protokol koji obavezuje pedijatre i ORL specijaliste da se vadjenje krajnika izvrsi samo ukoliko dete ima vise od tri dokazane streptokokne upale grla, tokom jedne godine.

prethodna strana | vrh strane  • SLIKA 
  • CRTEŽ Facebook

Twitter

... da se bebe radjaju bez casica u kolenima, javljaju im se tek u periodu od drugog meseca zivota?
-JESTE LI ZNALI-
  Prijatelji Portala:
Blenderi Srbija
Sling Marama
Pitanja i Odgovori


2005 © Copyright RoditeljPortal
Sva prava zadržana.