Beba Dodaj RODITELJ PORTAL u favorite DODAJ U FAVORITE Beba uvelicaj umanji             :: Početna > Pitajte Stručnjaka >
Roditelj Portal - Izbor

Roditelj Portal - Email Registracija
Trudnoca Email Registracija

Slajm kod bebe

Od: amela alihodzic

Pitanje: Postovani, Moja beba je stara 8,5 mjeseci i ovo joj je prva prehlada. Nos je u pocetku malo curio pa je bio zacepljen tako da je otezano disala nakon cega smo je odveli pedijatru koji je propisao terapiju od pet dana koristenja nekih kapljica za nos koje se spravljaju u apoteci i podsjecaju izgledom na rastvorenu kredu (tri puta na dan po jedna kapljica). Citavo vrijeme beba nije imala ni temperaturu niti crvenilo na grlu ali je zato nakon terapije puna slajma i hroptanja. Moje pitanje je kako izbaciti toliki slajm iz nje jer niti povraca niti izlazi na stolicu. Smijem li koristiti sljez za piti i kapati u nos i kojim omjerom za ovako malu bebu. Strah me je tog tolikog slajma kako ga se ovako male bebe mogu rijesiti i moze li se to razviti u nesto vece ako potraje slajm. Danas je sedmi dan kako smo bili kod pedijatra.

Odgovor: Morate ponovo do pedijatra, jer se kod malih beba slajm brzo moze spustiti na pluca ili se prosiriti preko eustahijeve tube na usi. Pedijatrijski pregled vam je obavezan sto pre.

prethodna strana | vrh strane  • SLIKA 
  • CRTEŽ Facebook

Twitter

Mi volimo samo ono što nemamo i dok nemamo.
-Duško Radović-
  Prijatelji Portala:
Blenderi Srbija
Sling Marama
Pitanja i Odgovori


2005 © Copyright RoditeljPortal
Sva prava zadržana.