Beba Dodaj RODITELJ PORTAL u favorite DODAJ U FAVORITE Beba uvelicaj umanji             :: Početna > Pitajte Stručnjaka >
Roditelj Portal - Izbor

Roditelj Portal - Email Registracija
Trudnoca Email Registracija

Atopija i lecenje

Od: Tatjana

Pitanje: Mom sinu, koji je star 1 godinu i 8 meseci uradjene su kozne probe na inhalacione alergene koje su bile negativne, a kontrolni histamine je bio 3*12 mm, radjeni su mu i eozinofili u nosu koji su 15%...terapija mu je aerius sirup i ispiranje rastvorom morske vode vise puta dnevno. Koliko su opasni ti eozinofili? Inace, on tokom cele godine ima curenje iz nosa, i svake godine novembar mesec mu je kritican, zavrsio je ove godine sa inhalacijama spalmotilom i injekcijama urbazona, a sve to je bilo propraceno upalama uha. Tada je lecen antibioticima oko mesec dana i nijedan mu nije pomogao. A i treci krajnik mu je uvecan, predlagali su mi operaciju, medjutim ja sam onako laicki, vodjena nekim majcinskim instiktom odlozila....kuda i kako dalje???

Odgovor: Svakako je u pitanju neka atopija, verovatno atopijski rinitis, koji je podloga bakterijskim infekcijama, u vasem slucaju uha. Resenje je u lecenju alergijskog rinitisa i podizanju imuniteta prema bakterijskim infekcijama. Uradite briseve nosa i grla, jer je sluzokoza vec kolonizovana bakterijama. Treba samo upornim ponavljanjem briseva utvrditi koje su bakterije i kakva je njihova osetljivost na antibiotike. Dobri rezultati se postizu antistreptokoknim vakcinama (do 2 god. Prevenar, preko 2 god. Pneumo 23), jer je jedan od uzrocnika tih infekcija Streptokok pneumoniae ili Pneumokok.

prethodna strana | vrh strane  • SLIKA 
  • CRTEŽ Facebook

Twitter

Treba početi s inicijalima. Dok se ne vidi sta će biti.
-Duško Radović-
  Prijatelji Portala:
Blenderi Srbija
Sling Marama
Pitanja i Odgovori


2005 © Copyright RoditeljPortal
Sva prava zadržana.