Beba Dodaj RODITELJ PORTAL u favorite DODAJ U FAVORITE Beba uvelicaj umanji             :: Početna > Pitajte Stručnjaka >
Roditelj Portal - Izbor

Roditelj Portal - Email Registracija
Trudnoca Email Registracija

Da li postoje vežbe za prekomerno lučenje pljuvačke usta?

Od: Olja

Pitanje: Postovani, Moji decaci uzrasta od 3 godine (blizanci) i dalje ne kontrolisu lucenje pljuvacke, odnosno pljuvacka im se sliva niz bradu, posebno kad puno pricaju ili kad se zadube u ono sto rade. Da li postoje vezbe kojima bi ovo moglo da se ispravi?

Odgovor: Poštovana, vežbe kojima se utiče na zatvaranje usta i gutanje pljuvačke(čime se direktno utiče na to da se pljuvačka ne sliva niz bradu) postoje. Jednostavne su, i logoped Vam ih može pokazati, i dati Vam konkrtetne instrukcije kako da vežbate u kućnim uslovima. Moguće je da dečacima pojačano rade pljuvačne žlezde, te da se povremeno, u igri zaborave da zatvaraju usta, pa se pljuvačka preliva. Ukoliko sumnjate na nešto drugo,dečaci imaju česte upale gornjih disajnih organa, ili je prisutna hippotonija (opuštenost) i drugih mišićnih grupa, bilo bi dobro da se konsultujete sa pedijatrom koji će Vas uputiti na dalja ispitivanja.

prethodna strana | vrh strane  • SLIKA 
  • CRTEŽ Facebook

Twitter

... da bi Barbika kada bi bila u prirodnoj velicini bila bi visoka 2,18 i imala bi mere 99-46-84?
-JESTE LI ZNALI-
  Prijatelji Portala:
Blenderi Srbija
Sling Marama
Pitanja i Odgovori


2005 © Copyright RoditeljPortal
Sva prava zadržana.