Beba Dodaj RODITELJ PORTAL u favorite DODAJ U FAVORITE Beba uvelicaj umanji             :: Početna > Pitajte Stručnjaka >
Roditelj Portal - Izbor

Roditelj Portal - Email Registracija
Trudnoca Email Registracija

slabo napredovanje

Od: Mara

Pitanje: Postovani, moja cerka ima 10,5 meseci i 8800 gr (rodjena je sa 3950 gr). Pedijatar je rekao da nije napredovala dovoljno, ali nije dao nikakav savet u vezi sa ishranom. Njena ishrana je sledeca: u 9h podoj, u 12h vocna kasica sa zitaricama, u 15h rucak (povrce+meso), u 18h vocni obrok ili palenta sa zumencem i u 21h podoj. Uglavnom se budi nocu oko 3:30 i tada joj dam da sisa. Od namirnica sve voli da jede, uvedene su joj sve dozvoljene namirnice za njenu starost. Kolicina hrane je isto odgovarajuca (procitala sam u Vasim prethodnim odgovorima). Da li bi trebalo da joj ujutru i uvece pored podoja uvedem jos neki obrok?

Odgovor: U principu tezina deteta je je jos uvek u granicama normale. To sto dete moze biti i teze jer je rodjeno malo krupnije je jedno ali nije strasno i ako je ovoliko napredovala, ako je krvna slika u redu i ako je dete u celini zadovoljno, dobrog imuniteta i dobro izgleda. Detetu bih generalno povecala broj mlecnih obroka podoja ili adaptiranog mleka jer je sve drugo kako je hranite u redu. Dodajte jos jedno 2 mlecna obroka sa 120- 150 ml mleka u toku dana ili jos dva podoja ako mislite da bi ste mogli da toliko povecate produkciju mleka i to bi trebalo da resi problem.

prethodna strana | vrh strane  • SLIKA 
  • CRTEŽ Facebook

Twitter

... da je morskim rakovima skampima srce u glavi?
-JESTE LI ZNALI-
  Prijatelji Portala:
Blenderi Srbija
Sling Marama
Pitanja i Odgovori


2005 © Copyright RoditeljPortal
Sva prava zadržana.