Beba Dodaj RODITELJ PORTAL u favorite DODAJ U FAVORITE Beba uvelicaj umanji             :: Početna > Pitajte Stručnjaka >
Roditelj Portal - Izbor

Roditelj Portal - Email Registracija
Trudnoca Email Registracija

Ceste upale uva

Od: IVAN

Pitanje: 
Postovani imam sina starog 15 meseci. Od rodjenja je imao tri upale usiju posle trece upale beba je gurala prstic u usi i ceskala ga.
Radjen je bris oba uha i utvrdjreno je da ima bakteriju u spoljnom delu uha. Pio je antibiotike nakon toga bris je pokazao da nema prisutnih bakterija.

Ali beba i dalje ceska usi zbog cega to i dalje radi ?

Odgovor: 

Kod deteta tog uzrasta kada se kaze upala uva misli se na upalu srednjeg uva. Upala spoljasnjeg uva kod tako male dece se ne vidja.
Nakon upale uva, sekret u kavumu timpani (supljini srednjeg uva) moze biti prisutan jos neko vreme. To detetu stvara osecaj zapusenosti i moze biti razlog guranju prsta u uvo.

Ne razumem zasto je detetu uzet bris iz uva?
Da li je uvo curelo?
I koja je to bakterija izolovana?
Kao sto rekoh upala spoljasnjeg uva se kod tako male dece ne vidja, inace ova upala se ne leci tako sto se piju antibiotici vec se stavljaju antibiotske kapi direktno u uvo. Pretpostavljam da niste dobro razumeli, antibiotici se koriste kada dete ima upalu srednjeg uva sto je verovatno i bio slucaj.

Savetujem pregled kod orl specijaliste. Bitno je pregledati usi i uraditi timpanometriju (a ne bris) kako bi se videlo da li je jos uvek prisutan sekret.


prethodna strana | vrh strane  • SLIKA 
  • CRTEŽ Facebook

Twitter

... da je nemoguce kinuti otvorenih ociju?
-JESTE LI ZNALI-
  Prijatelji Portala:
Blenderi Srbija
Sling Marama
Pitanja i Odgovori


2005 © Copyright RoditeljPortal
Sva prava zadržana.