Beba Dodaj RODITELJ PORTAL u favorite DODAJ U FAVORITE Beba uvelicaj umanji             :: Početna > Pitajte Stručnjaka >
Roditelj Portal - Izbor

Roditelj Portal - Email Registracija
Trudnoca Email Registracija

povisena temperatura koja duze traje

Od: Igor

Pitanje: 

Imam povišenu telesnu temperaturu godini u četiri meseca (varira od 37,1- 37,4). Kad sam bio kod lekara rekli su mi da mi je crveno grlo i posumnjali su na krajnike.

Obavio sam sve analize kod infektologa, na koksaki virus, ultrazvuk štitne, bubrega,abdomena, osnovnu biohemiju par puta, par briseva grla i krajnika (pojavio se stafilokok koliko se sećam pa sam pio antibiotike i u sledećem brisu ga nije bilo).

Mene zanima da li se u Vašoj praksi desilo, ili ste možda čuli, da je neko imao povišenu temperaturu tako dugo, a da je uzrokovano upalom krajnika?

Inače dešavalo mi se da ispljunem nešto nalik na beli čepić...

Unapred zahvalan

Odgovor: 

Po gore napisanim simptomima (hronicno crveno grla i beli cepici), vi imate hronicno upaljene krajnike. Takvim pacijentima ja uzmem bris nekoliko puta godisnje. Kod pacijenata sa hronicno upaljenim krajnicima cesto se u brisu izoluju patogene bakterije.

Medjutim vasa stalno povisena temperatura (status febrilis) jeste problem za infektologe. Kao sto vidite po nekad se ni nakon opseznih ispitivanja ne utvrdi tacan razlog. U konsultaciji sa infektologom treba razmotriti tonzilektomiju (odstranjivanje krajnika). Naravno niko vam sa sigurnoscu ne moze reci da li ce vam temperatura od toga proci, ali po nekad se pacijentu predlozi tonzilektomija kada se nakon godinu dana opseznog ispitivanja ne utvrdi uzrok a pacijent ima evidentne simptome hronicnog tonzilitisa.

Licno nemam iskustva sa pacijentima koji imaju status febrilis.

prethodna strana | vrh strane  • SLIKA 
  • CRTEŽ Facebook

Twitter

... da je ukupna masa svih mrava na svetu veca od ukupne mase ljudske populacije?
-JESTE LI ZNALI-
  Prijatelji Portala:
Blenderi Srbija
Sling Marama
Pitanja i Odgovori


2005 © Copyright RoditeljPortal
Sva prava zadržana.