Beba Dodaj RODITELJ PORTAL u favorite DODAJ U FAVORITE Beba uvelicaj umanji             :: Početna > Vesti > Igračke u čekaonicama domova zdravlja
Roditelj Portal - Izbor

Roditelj Portal - Email Registracija
Trudnoca Email Registracija

Opšte

17.09.2012. |  636 pregleda

Igračke u čekaonicama domova zdravlja


BEOGRAD - Zamenica gradonacelnika Beograda Tatjana Pašic obišla je Dom zdravlja u Mirijevu cije je pedijatrijsko odeljenje opremljeno didaktickim sredstvima namenjenim igranju i obrazovanju dece od dve do šest godina.

Ona je istakla da grad Beograd nastavlja da unapredjuje uslove u domovima zdravlja, posebno kada je rec o pedijatrijskim odeljenjima.

– Ovo je veoma znacajan projekat pre svega za decu i roditelje koji u cekaonicama provode odredjeno vreme, jer deca mogu da se zabave dok cekaju odlazak kod lekara. Ove igracke, osim zabavnog, imaju i edukativni karakter jer podsticu psihicki i motoricki razvoj dece – istakla je Pašiceva.

Ona je navela da su slicnim didaktickim sredstvima, pored mirijevskog, opremljeni domovi zdravlja na Vracaru, u Rakovici i Mladenovcu i najavila nastavak akcije po svim domovima zdravlja u Beogradu.

Zamenica gradonacelnika je podsetila da je i ove godine, u sklopu akcije koju je grad pokrenuo pre nekoliko godina, pedijatrijskim odeljenjima u Beogradu dostavljeno 10.000 bojanki i bojica, koje su podeljene deci u cekaonicama.

Majka troipogodišnjeg Miloša kaze za Beoinfo da je ovo dobra ideja, jer deca u igri izgube strah od doktora, cime je i roditeljima olakšano njihovo cuvanje, jer su fokusirana na igracke.

Grad Beograd je u saradnji sa kompanijom „Boš” pokrenuo akciju opremanja didaktickim sredstvima cekaonica na pedijatrijskim odeljenjima u domovima zdravlja. Pod didaktickim sredstvima se podrazumevaju ona sredstva koja su specijalno pripremljena i namenjena obrazovanju dece a cilj njihove upotrebe je podsticanje psihomotornog razvoja deteta, razvoja koordinacije i fine motorike, kao i pravilan razvoj vecine cula kod dece.

Didaktika koja je postavljena u ovim domovima zdravlja su motoricko-culni zidovi, motoricke kocke i dekorativne zidne aplikacije za decu uzrasta od dve do šest godina. Ova vrsta didaktickih sredstava podstice cula kod deteta, izvor je vizuelnih, zvucnih i taktilnih nadrazaja, razvija percepciju i finu motoriku. Takodje, bezbedna je i nema delova koji mogu otpasti a nisu potrebna posebna uputstva za korišcenje jer deca instinktivno shvataju nacin igre.

Do kraja godine didaktikom ce biti opremljen i Dom zdravlja na Vozdovcu, a nakon toga akcija ce se nastaviti i u ostalim domovima zdravlja u Beogradu.

Dogadjaju je prisustvovao zamenik sekretara za zdravstvo grada Beograda Aleksandar Stefoski i osoblje Doma zdravlja „Zvezdara” – ogranak Mirijevo. 

Izvor: KURIR/STUDIO Bsvidja vam se stranica?

prethodna strana | vrh strane odštampaj |  bukmarkuj | pošalji prijatelju
JOŠ UVEK NEMA KOMENTARA
dodaj komentar (samo za registrovane članove foruma)

Facebook

Twitter

Tucite decu dok vam ne priznaju zašto ih tučete.
-Duško Radović-
  Prijatelji Portala:
Blenderi Srbija
Sling Marama
Pitanja i Odgovori


2005 © Copyright RoditeljPortal
Sva prava zadržana.