Beba Dodaj RODITELJ PORTAL u favorite DODAJ U FAVORITE Beba uvelicaj umanji             :: Početna > Vesti > Iz epruvete rođeno pet miliona beba
Roditelj Portal - Izbor

Roditelj Portal - Email Registracija
Trudnoca Email Registracija

Opšte

05.07.2012. |  426 pregleda

Iz epruvete rođeno pet miliona beba


Pet miliona "beba iz epruvete" rođeno je do danas širom sveta, zaključeno je u istraživanju čiji su rezultati predstavljeni na konferenciji stručnjaka za plodnost održanoj u Turskoj.

Iako su učesnici konferencije Evropskog društva za humanu reprodukciju i embriologiju ocenili da zaključci Međunarodnog komiteta za praćenje tehnologija asistirane reprodukcije (Icmart) predstavljaju važan momenat u lečenju neplodnosti, oni su upozorili da parovi ne bi trebalo da odlažu roditeljstvo oslanjajući se na uspešnost takvih tretmana.

Tehnologija veštačke oplodnje je tokom godina znatno unapređena, zahvaljujući čemu je povećan broj žena koja su zatrudnele tim putem, pa se svake godine, prema rečima predstavnika Međunarodnog komiteta, rodi oko 350.000 "beba iz epruvete".

Predavač na univerzitetu "Šefild" dr Alan Pejsi istakao je da je veštačka oplodnja danas društveno prihvatljivija nego u poslednjih 10 ili 20 godina, ali je upozorio da takva vrsta tretmana nije zagarantovano rešenje i da bi parovi koji su u mogućnosti da postanu roditelji trebalo da ranije pokušaju da prošire porodicu prirodnim putem.
"Veštačka oplodnja je nešto što bi trebalo da bude namenjeno ljudima kojima je to zaista potrebno", poručio je on.

I direktor odseka za veštačku oplodnju u bolnici "Hamersmit" Stjuart Lejveri upozorio je da činjenice pokazuju da uspešnost veštačke oplodnje kod starijih žena opada.

Na osnovu podataka iz 2008. godine, najveća uspešnost veštačke oplodnje zabeležena je kod žena mlađih od 35 godina (33,1 odsto), a najmanja kod žena starosti između 40 i 42 godine (12,5 odsto).

Prva "beba iz epruvete" Luiz Braun rođena je u Velikoj Britaniji u julu 1978. godine, a njena majka Lesli Braun umrla je prošlog meseca.

Izvor: Tanjugsvidja vam se stranica?

prethodna strana | vrh strane odštampaj |  bukmarkuj | pošalji prijatelju
POSLEDNJIH 1 KOMENTARA SA FORUMA
prikaži sve komentare na forumu
dodaj komentar (samo za registrovane članove foruma)
  • Poslao  dana 07. Jul. 2012. u 00:55

Zašto ovaj termin - "bebe iz epruvete"??? Čak i sa navodnicima je nekorektan, zastareo i apsolutno nepotreban! 

POSLEDNJIH 1 KOMENTARA SA FORUMA
prikaži sve komentare na forumu
dodaj komentar (samo za registrovane članove foruma)
vrh strane

Facebook

Twitter

... da prva 4 poteza u sahu mozete odigrati na 318.979.564.000 nacina?
-JESTE LI ZNALI-
  Prijatelji Portala:
Blenderi Srbija
Sling Marama
Pitanja i Odgovori


2005 © Copyright RoditeljPortal
Sva prava zadržana.