Beba Dodaj RODITELJ PORTAL u favorite DODAJ U FAVORITE Beba uvelicaj umanji             :: Početna > Vesti > Produžen boravak đaka u 75 škola
Roditelj Portal - Izbor

Roditelj Portal - Email Registracija
Trudnoca Email Registracija

Opšte

06.06.2012. |  553 pregleda

Produžen boravak đaka u 75 škola


U Upravi grada kažu se ova inicijativa, koju su početkom godine pokrenuli roditelji učenika trećeg i četvrtog razreda, koji nemaju kome da ostave decu kada se završi redovna nastava, širi na sve veći broj škola. Da bi i škola vaše dece dobila produženi boravak, tu inicijativu treba da pokrenete na Savetu roditelja.

Bilo da se zove celodnevna nastava za učenike prvog i drugog razreda ili produženi boravak za one koji su treći i četvrti, vreme koje deca posle redovne nastave provedu u školama, olakšava im učenje i omogućava da zadatke ne rade kod kuće, a roditeljima da ne brinu o tome ko će čuvati njihovu decu kad se časovi završe. Njih 1500 to vreme sada provodi u produženom boravku u 47 beogradskih škola. Učenike OŠ Drinka Pavlović zatekli smo na ručku, koji je obavezan deo produženog boravka, i ispratili ih na čas pravaljenja kolaža. To što roditelji rade, a poslodavci nemaju razumevanja za raniji izlazak s posla, razlog je što je produženi boravak izbor sve većeg broja zaposlenih mama i tata.
- Maja Rašković, majka učenice 1. razreda - Nekad sam možda bila protivnik celodnevne nastave, ali sada radno vreme moje i supruga nameće da je to potreba i dolazimo s miljakovca ovde u školu, tako da smo prezadovoljni, svakom bih preporučila.

I Lidijina ćerka je na produženom boravku, a tako će biti i naredne školske godine.
- Lidija Jerković, majka učenice 2. razreda - Zaista mi puno znači, sledeće godine u 3. razred i tu smo dobili informaciju da će moći ovde da ostaju, prošle godine je bilo do 16 sati, ove godine produžili, a sledeće će biti još bolje.

Osim onih koji su već navikli na pogodnosti produženog boravka, od prvog septembra će ovaj oblik vaspitno obrazovnog rada biti uveden u još 28 beogradskih škola.
- Vesna Baračkov, direktorka škole - Imamo opet grupu od nekih 40tak učenika sadašnjeg trćeg i drugog razreda, koja bi sledeće godine bila u boravku. Svaki roditelj koji ima potrebu i interesovanje može da dovede dete i biće obuhvaćeno boravkom.
- Dragica Moro - Grad Beograd će u školskoj 12/13 da nastavi produženi boravak za 3 i 4 razred, mi s tim krenuli u drugom polugodištu ove godine dobra za učenike i roditelje, koji su sigurni da deca bezbedna, a deca za to vreme radila domaće zadatke.

Roditelji dece koja nastavljaju da koriste produženi boravak o tome bi trebalo da obaveste direktora škole, dok oni u čijoj školi produženi boravak još nije uveden mogu da se prijave tako što će to inicirati preko Saveta roditelja. Zahtev Saveta direktor šalje Sekretarijatu za obrazovanje, koji to odobrava pošto utvrdi da ima dovoljno zainteresovane dece.

Izvor: STUDIO Bsvidja vam se stranica?

prethodna strana | vrh strane odštampaj |  bukmarkuj | pošalji prijatelju
JOŠ UVEK NEMA KOMENTARA
dodaj komentar (samo za registrovane članove foruma)

Facebook

Twitter

... da je kravu moguce voditi uz stepenice, ali ne i niz stepenice?
-JESTE LI ZNALI-
  Prijatelji Portala:
Blenderi Srbija
Sling Marama
Pitanja i Odgovori


2005 © Copyright RoditeljPortal
Sva prava zadržana.