Beba Dodaj RODITELJ PORTAL u favorite DODAJ U FAVORITE Beba uvelicaj umanji             :: Početna > Vesti > Deca pomažu u borbi protiv stresa
Roditelj Portal - Izbor

Roditelj Portal - Email Registracija
Trudnoca Email Registracija

Zanimljivosti

12.07.2012. |  1233 pregleda

Deca pomažu u borbi protiv stresa


Samohrane mame lakše izlaze na kraj sa stresnim situacijama kada više vremena provode sa decom.

Druženje sa decom ima veliku ulogu u borbi protiv stresa kod samohranih majki koje su često pod pritiskom zbog finansijskih problema i nesigurnosti, tvrde američki stručnjaci.

Rezultati istraživača sa Univerziteta u Kanzasu pokazali su da se osećaj napetosti i premorenosti najlakše ublažava kada se vreme provodi u igri sa decom, prenosi Rojters.

Istraživači su anktetirali 2.370 samohranih majki i analizirali nivo stresa, interakciju sa detetom i ličnost deteta.

Ovim istraživanjem utvrđeno je i da se jedan od najvažnijih faktora nesvakidašnje antistres terapije krije u temperamentu deteta. Što je dete bilo veselije i raspoloženije za igru i interakciju, majke su bile oslobođenije stresa i provodile su više vremena sa detetom.

Izvor: MONDOsvidja vam se stranica?

prethodna strana | vrh strane odštampaj |  bukmarkuj | pošalji prijatelju
POSLEDNJIH 1 KOMENTARA SA FORUMA
prikaži sve komentare na forumu
dodaj komentar (samo za registrovane članove foruma)
  • Poslao  dana 16. Jul. 2012. u 17:15

[quote=administrator;792446] Ovim istrazivanjem utvrdjeno je i da se jedan od najvaznijih faktora nesvakidasnje antistres terapije krije u temperamentu deteta. sto je dete bilo veselije i raspolozenije za igru i interakciju, majke su bile oslobodjenije stresa i provodile su vise vremena sa detetom. Izvor: MONDO[/quote] [b]Svaki roditelj, bez obzira na to da li je samohran ili nije je manje pod stresom ako ima ovakvo dete!!!!!!!! I svaki roditelj je pod stresom i ima problema sa "provodjenjem vremena" sa svojim detetom ako ima dete drugacijeg temperamenta-[/b]placljivo, kenjkavo, stidljivo, agresivno, povuceno, razmaženo.......jer jednostavno ne zna kako da se postavi prema detetu a da izazove pozitivan efekat jer cesto ma sta da uradi efekat je jednak nuli.......(iako ce mnogi sada reci kako su neka od navedenih ponasanja naucena odn. nisu urodjena vec su posledica loseg vaspitanja to ne menja cinjenicu da roditelj kad vec ima takvo dete ima problem sa stresom i sa kvalitetom vremena koje provodi sa njim!!!!! :-\*  

POSLEDNJIH 1 KOMENTARA SA FORUMA
prikaži sve komentare na forumu
dodaj komentar (samo za registrovane članove foruma)
vrh strane

Facebook

Twitter

Da li Bik Koji Sedi, menja prezime kad legne?
-Mitar Mitrović-
  Prijatelji Portala:
Blenderi Srbija
Sling Marama
Pitanja i Odgovori


2005 © Copyright RoditeljPortal
Sva prava zadržana.