Beba Dodaj RODITELJ PORTAL u favorite DODAJ U FAVORITE Beba uvelicaj umanji             :: Početna > Vesti > Deca svakoga dana pretrče maraton
Roditelj Portal - Izbor

Roditelj Portal - Email Registracija
Trudnoca Email Registracija

Zanimljivosti

01.07.2012. |  1111 pregleda

Deca svakoga dana pretrče maraton


Deca svakodnevno troše tri puta više energije od odraslih. Zbog toga, stručnjaci upozoravaju da dečja ishrana mora da bude bogata vitaminima, gvožđem i kalcijumom

ZA mališane, naročito dečake, često se kaže da su aktivni kao da su uključeni u struju. Roditeljima je ponekad teško da ih prate, a rezultati jednog britanskog istraživanja su pokazali i zašto.

Naime, deca svakodnevno troše tri puta više energije od odraslih. Stručnjaci to slikovito pojašnjavaju: dnevno potroše onoliko energije koliko bi odrastao čovek potrošio tokom 83 runde u ringu, odnosno tokom 249 minuta boksa, svakoga dana su toliko aktivna da bi, kada bi se dužine svih njihovih kretnji u parku, pesku ili u zatvorenom prostoru sabrale, to bi iznosilo čak 48 kilometara. A može i ovako: njihove aktivnosti zahtevaju toliku količinu energije koja može da se meri sa tri fudbalske utakmice odigrane u jednom danu!

Zbog svega toga, stručnjaci upozoravaju da dečja ishrana mora da bude bogata vitaminima, gvožđem i kalcijumom, kako bi zadovoljila njihovu potrebu za energijom.

Nutricionistkinja dr Keri Rakston, istakla je:
- Da deca vide roditelje kako svakoga dana trče maraton, kao što to čine oni, bila bi veoma impresionirana. Najvažnije je da roditelji shvate da je deci neophodna bogatija ishrana, koja podrazumeva namirnice bogate vitaminom C, kalcijumom, cinkom i gvožđem.

Izvor: NOVOSTI, Ž.P.svidja vam se stranica?

prethodna strana | vrh strane odštampaj |  bukmarkuj | pošalji prijatelju
JOŠ UVEK NEMA KOMENTARA
dodaj komentar (samo za registrovane članove foruma)

Facebook

Twitter

... da je Carli Caplin jednom prilikom osvojio trecu nagradu na takmicenju za svog dvojnika.
-JESTE LI ZNALI-
  Prijatelji Portala:
Blenderi Srbija
Sling Marama
Pitanja i Odgovori


2005 © Copyright RoditeljPortal
Sva prava zadržana.