Roditelj Portal – Trudnoća, beba, roditelj Forumi PORODICA Roditelj Advokat bolovanje – stari godisnji – bolovanje?

Ova tema sadrži 9 odgovora, ima 1 glas i poslednji put je ažurirana od strane  Sofie 5 godine, 7 meseci ranije.

Gledanje 1 članaka - 1 do 10 (od 10 ukupno)

bolovanje – stari godisnji – bolovanje?


 • Estella
  Član
  Estella

  Molim vas ako je neko upucen u sledece da mi odgovori! Radim u skoli i porodiljsko, odnosno odsustvo radi nege deteta mi istice zakljucno sa 25. martom. Imam pravo na proslogodisnji godisnji odmor u trajanju od 27 radnih dana. Pitanje je sledece: Imam li pravo da nakon isteka porodiljskog otvorim bolovanje kod npr. lekara opste prakse od nekih 15 dana, pa onda da uzmem taj godisnji, pa posle njega jos neko bolovanje do 30 dana bez komisije? Ne znam da li ste razumele sta pitam, da li imam pravo da iskoristim proslogodisnji odmor ako odmah po isteku porodiljskog otvorim neko drugo bolovanje, pa onda godisnji? Hvala puno!


  nenče
  Član
  nenče

  Zdravo koleginice!Imam istu situaciju-s tim što mi porodiljsko ističe malo kasnije.Mi zakonski imamo pravo na GO od prošle godine,posle porodiljskog,bitno je samo da se iskoristi -ne drži me za reč-do 1.juna-ili jula beše?Ja sam to videla Bebac.com


  anita75love
  Učesnik
  anita75love

  Odmor od prošle godine možeš koristiti do 30 juna sledeće godine……ako nisi koristila odmor uopšte (odn.imaš ceo odmor od 4-5 nedelja) možeš ga koristiti iz 2 dela-ovo praktično znači sledeće:
  -posle porodiljskog otvori mesec dana bolovanja (ide bez komisije), pa prvi deo g.o (najmanje 2 nedelje da bi napravila razmak od 45 dana pre sledećeg bolovanja-a po zakonu prvi deo odmora mora biti 3 nedelje), pa bolovanje 30 dana pa drugi deo g.o pa opet bolovanje 30 dana pod uslovom da imaš još 2 nedelje. Ako nemaš onda izračunaj da nemaš više od 30 dana bolovanja u 45 ulupnih dana, pre otvaranja sledećeg bolovanja (konkretno ako ti je ostalo npr 10 dana odmora ili idi na posao 5 dana ili bolovanje otvori na 25 dana)…….Ovo se može raditi jer se odmor tretira po zakonu kao da ste radili (iako niste) i plaća se sa 100% plate.
  Ovako se dobija još nešto malo više od 4 meseca odsustva sa posla……
  Tu još može da prođe da otvoriš npr bolovanje u poslednjem mesecu na sebe pa onda na dete (tako dobiješ još mesec dana odn.5 meseci) ali ovo zahteva komisiju pa ne bih preporučila sem ako se slučajno ne potrefi da je dete zaista baš tada bolešljivo!
  Nadam se da je jasno šta sam htela da kažem i da sam pomogla!
  :-*


  anita75love
  Učesnik
  anita75love

  I da, ovo sve se može raditi samo ako u firmi posle svega navedenog (kad se konačno pojavite na poslu) nećete sebi izdejstvovati otkaz ali pošto je u pitanju škola preptopstavljam da nisu po tom pitanju rigorozni i da imaju razumevanja!
  :-*


  Estella
  Član
  Estella

  Anita, hvala puno na odgovoru! U skoli su krajnje tolerantni i bolovanje mi ne stvara problem na poslu. Isteklo mi je porodiljsko, i sada sam na bolovanju koje mi je otvorila dr ginekolog. Bicu 30 dana na bolovanju, pa cu ici na stari godisnji (ceo), pa bolovanje od mesec dana, pa ce tama biti pocetak jula i napisace mi resenje za novi godisnji, tako da planiram da pocnem da radim od nove skolske godine, tj. od 20. avgusta. Hvala jos jednom!

  sarica1983

  Estella što nisi produžila na negu deteta, gotovo sigurno bi dobila akar dva meseca, pa da ti ostane odmor za kasnije


  Estella
  Član
  Estella

  Sarice, stari godisnji mora da se iskoristi najkasnije do 30. juna, tako da mi ne bi nesto posebno znacilo, a nisam na vreme pocela da mislim na to, nisam skupljala papire, nikad nismo imali neke probleme da bi nas poslali na vezbe kod fizijatra itd.

  cecadrobnjak

  Imam dva deteta,jedno ima 14 meseci,starije ima 6 godina.Koliko mogu da dobijem bolovanja u kontinuitetu od pedijatra_?


  nenče
  Član
  nenče

  Da li neko zna da li može da se korist prvo GO pa onda bolovanje-15 + 15 + 30-ratžzličita bolovanja?
  Molim za odgovor…


  Sofie
  Član
  Sofie

  Zdravo svima,

  i ja imam pitanje… Sta se moze preduzeti u slucaju da u firmi ne mozete da iskoristite stari godisnji odmor (do 30.juna) i da li se moze traziti nekakva potvrda o tome da nije iskoriscen GO te na osnovu toga zatraziti novcanu naknadu zbog nemogucnosti koriscenja odmora koji sleduje?

  Hvala unapred

Gledanje 1 članaka - 1 do 10 (od 10 ukupno)

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.

Roditelj portal 2017 © Sva prava zadržana.