Ova tema sadrži 577 odgovora, ima 1 glas i poslednji put je ažurirana od strane  VesnaS 8 godine, 8 meseci ranije.

Gledanje 1 članaka - 1 do 15 (od 578 ukupno)

Bracne svađe


 • mayya
  Član
  mayya

  Sta vi mislite o bracnim svadjama? Evo, ja sam nasla jedan interesantan tekst, kao utehu za sve one koji se svadjaju! Bračne svađe mogu biti dobre za zdravlje stana – 24. januar 2008. Svađa sa supružnikom može da bude korisna za zdravlje, tvrdi se u jednoj američkoj studiji objavljenoj u januarskom izdanju časopisa "Journal of Family Communication". Kod bračnih parova koji ne uspevaju da izraze svoju ljutnju stopa smrtnosti je dva puta veća nego kod onih kod kojih bar jedan od supružnika ispoljava svoju srdžbu i nezadovoljstvo, pokazalo je istraživanje koje je tokom 17 godina obuhvatilo 192 američka para. Kod parova kod kojih nijedan od supružnika nije izražavao svoju ljutnju postojao je skoro pet puta veći rizik da oboje preminu nego kod onih koji su se svađali. „Kada stupe u brak, jedan od glavnih zadataka supružnika je da nauče da se pomire nakon svađe. Ako prikrivate bes i osećate mržnju prema onom drugom, a ne pokušate da rešite sukob, onda imate problem”, objasnio je Ernest Harburg, profesor na univerzitetu u Mičigenu, glavni autor studije. Ranija istraživanja pokazala su da potiskivanje besa dovodi do češće pojave bolesti povezanih sa stresom kao što su problemi sa srcem i krvnim pritiskom.


  kika
  Član
  kika

  JAO, IZLAPRDAMO SE ZA DVESTA I JEDNU GLUPOST.
  OKO KLJUCNIH KRUPNIH STVARI RAZUMEMO SE POGLEDOM.
  ILI IMAMO KUCNI SAVET – IVA , MM I JA, A SADA I KUCE.
  ALI ZA GLUPOSTI UME DA SKAKUCE KROV NA KUCI. STA CETE , MM I JA DVA STRELCA, IVA SKORPIJICA, A KUCE LAVICA. :ruganje: :ruganje: :ruganje: :ruganje:


  kika
  Član
  kika

  A I UZ TO IMAM NIZAK PRITISAK :ruganje: :ruganje: :ruganje:


  mazaki
  Član
  mazaki

  Ooo, pa da, zato sam ja zdrava zena :ruganje: :ruganje: :ruganje: :ruganje: :ruganje:


  Standzi
  Član
  Standzi

  mazaki – 25/1/2008 22:13

  Ooo, pa da, zato sam ja zdrava zena :ruganje: :ruganje: :ruganje: :ruganje: :ruganje:

  :ruganje: :ruganje: :ruganje: :ruganje: :ruganje:
  ja i mm se zakacimo za sekundu, mojom krivicom, smeta mi svaka glupost,A kad bi se on pitao nikad se ne bi ni svadjali,sav je mrtav ladan, a zato sam ja tvrdoglavi Ovan :>


  katarina
  Član
  katarina

  😆 kazem sta imam zalupim vrata mm dodje kaze sta ima zalupi i on vratima 😆 😆 pa se nadjemo u kuhinji pa nam smesno :ruganje: :ruganje: jos se nismo posvadjali ono bas :bravo:


  bombica26
  Član
  bombica26

  ako do svadje dodje izderemo se,svako svoje(niko nikog ne cuje)lupimo vratima i uvece sednemo da raskrstimo ko je sta rekao,zasto i kako…nikad ne ostavljamo da prenoci,bitno nam je da nadjemo problem i resimo
  ja pi.karam non stop tako da se taj deo ne racuna hehehehehe


  mayya
  Član
  mayya

  Ja imam problem!
  U pocetku zajednickog zivota smo se opasno svadjali.
  I jednog dana, kazem ja mm da je moj tata super resavao takve svadjalacke situacije sa mojom mamom.
  Ona bi trtljala, pametovala, gundjala i zapocinjala svadju, a on bi to sve okrenuo na salu, rekao nesto tipa, ma voli tebe tvoj muzic, sta ces kad sam takav smotan, a ona bi na to mogla samo da se nasmeje i tu prestaje svaka svadja.

  A moj ti pametni muzic taj primer lepo zapamti i sada imam problem.
  Kad mi se svadja, nemam s’ kim. Jer’ on bas sve okrene na salu!

  Uh!


  Sanjalica
  Član
  Sanjalica

  Samo oko njegovog posla, odnosno radnog vremena od jutra do sutra


  stancha
  Član
  stancha

  katarina – 25/1/2008 23:20

  😆 kazem sta imam zalupim vrata mm dodje kaze sta ima zalupi i on vratima 😆 😆 pa se nadjemo u kuhinji pa nam smesno :ruganje: :ruganje: jos se nismo posvadjali ono bas :bravo:

  Jao,vi ste super! 🙂 🙂 🙂


  belmica
  Član
  belmica

  ma ja uvijek plačem….posle me boli glava


  Angel
  Član
  Angel

  Izuzetno retko nam se desava i jako kratko traje posto uvek jedno od nas dvoje odreaguje i pokaje se cim ovaj drugi okrene ledja i ode u wc ili sobu. Uvek u stvari skontamo da su sve drugo sem nas velike gluposti i nemamo ni razloge za svadje. Neverovatno ali jako srecno.


  Lejni
  Član
  Lejni

  mayya – 26/1/2008 00:00 Ja imam problem! U pocetku zajednickog zivota smo se opasno svadjali. I jednog dana, kazem ja mm da je moj tata super resavao takve svadjalacke situacije sa mojom mamom. Ona bi trtljala, pametovala, gundjala i zapocinjala svadju, a on bi to sve okrenuo na salu, rekao nesto tipa, ma voli tebe tvoj muzic, sta ces kad sam takav smotan, a ona bi na to mogla samo da se nasmeje i tu prestaje svaka svadja. A moj ti pametni muzic taj primer lepo zapamti i sada imam problem. Kad mi se svadja, nemam s’ kim. Jer’ on bas sve okrene na salu! Uh!

  KAO DA VIDIMO NAS, TAKO I MM.

  EVO UOPSTE SE NISMO POSVADJALI JEDAN DUZI PERIOD I ON KAZE DA MORAMO ICI KOD BRACNOG SAVETNIKA JER TO NESTO NIJE U REDU SA NAMA. MALO MU FALI TO MOJE :kadtedovatim: :kadtedovatim: :kadtedovatim: GUNDJANJE. QA JA INACE SAMO KADA MI JE DOSADNO TRAZIM NEKI RAZLOG DA GUNDJAM :ruganje: :ruganje: :ruganje:


  Selena
  Član
  Selena

  moj muz i ja se bas bas retko posvadjamo.on uglavnom radi po ceo dan,cesto i subotom,tako da ne stignemo posteno ni da se ispricamo a kamoli da se svadjamo!


  Anchy80
  Član
  Anchy80

  Svadjmo se samo zbog toga st voli da izlazi sam vikendom a to meni mnogo smeta!
  Sve ostalo je ok!

Gledanje 1 članaka - 1 do 15 (od 578 ukupno)

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.

Roditelj portal 2017 © Sva prava zadržana.