Roditelj Portal – Trudnoća, beba, roditelj Forumi DECA Tinejdžeri Diskusija: MALA MATURA – VELIKI PROBLEM

Ova tema sadrži 0 odgovora, ima 1 glas i poslednji put je ažurirana od strane  medena 3 godine, 10 meseci ranije.

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)

Diskusija: MALA MATURA – VELIKI PROBLEM


 • medena
  Član
  medena

  nedelja, 15. decembar 2013. u 12:00
  Dom omladine Beograda /Velika sala

  Učenici osmog razreda su suočeni sa polaganjem završnog ispita iz sedam predmeta i novim sistemom bodovanja za upis u srednje škole. Čeka ih četvorogodišnje gradivo srpskog jezika, matematike, istorije, geografije i biologije, trogodišnje gradivo fizike i dvogodišnje gradivo hemije.

  Proverava se dečje znanje iz predmeta iz kojih su toliko puta od petog razreda ocenjeni. Završetak najlepšeg i najbezbrižnijeg perioda života je pretvoren u noćnu moru dece, nastavnika i roditelja.

  Da li nam je zaista potrebna ovakava mala matura? Koje dobro donosi deci, a koje društvu? Kolika je korist, a kolika šteta od ovakvog pristupa reformi obrazovanja? Da li su naše škole organizaciono dorasle zahtevima prosvetne administracije? Da li je obim i sadržaj ispita odmeren prema uzrastu dece ili prema birokratskoj ideji da se od đaka traži ono što im škola ne daje? Da li je moguće sa sadašnjim nastavnim planom i programom adekvatno pripremiti učenike za ovakav način polaganja? Kako pomoći deci da savladaju prepreke, postignu dobar uspeh i ponesu potrebno znanje za dalje školovanje?
  O ovim i drugim pitanjima govoriće predstavnici Ministarstva prosvete, stručnjaci, roditelji i nastavnici.

  Dodjite!

Gledanje 1 članka (od 1 ukupno)

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.

Roditelj portal 2017 © Sva prava zadržana.