Roditelj Portal – Trudnoća, beba, roditelj Forumi DECA Vaspitanje Edukativni materijali: igračke, igre, knjige, radni listovi, filmovi i sl…

Ova tema sadrži 8 odgovora, ima 1 glas i poslednji put je ažurirana od strane  malisha75 6 godine, 12 meseci ranije.

Gledanje 1 članaka - 1 do 9 (od 9 ukupno)

Edukativni materijali: igračke, igre, knjige, radni listovi, filmovi i sl…


 • malisha75
  Član
  malisha75

  Ovih dana je raspust. Napolju je danima toliko ružno vreme da idemo samo u kratke šetnje. Mom četvorogodišnjaku postaje dosadno i svako jutro pita da li može da ide u vrtić.
  Inače je jako radoznao, strpljiv, uporan, i vrlo zahvalan za saradnju. Sad smo negde na pola-pola što se tiče inicijativa. Ume sam da izabere aktivnost i da se zabavi sam dosta dugo. A kad vidim da se dosađuje, ja mu nešto ponudim, počnemo zajedno to nešto da radimo, i onda on opet nastavi sam, ili sa sekom. Ali, polako mi ponestaju ideje za kvalitetnu zabavu, pa zato postavljam ovu temu.

  Interesuje me koje edukativne materijale vole vaša deca sličnog uzrasta? I „uradi sam“ ideje su dobrodošle :).

  Mi imamo:
  – dečije enciklopedije o raznim temama (obožava ih)
  – igru o bojama
  – kviz u slikama (za uočavanje razlika, pripadnosti, suprotnosti, povezivanje pojmova)
  – kocke (lego, drvene)
  – pribor za razne igre uloga
  – igru lavirint
  – igru ravnoteže
  – igru o saobraćaju
  – interaktivnu mapu sveta na temu životinja
  – slagalice
  – pribor za „umetničko izražavanje“ (tablu za crtanje, bojanke, drvene boje, voštane boje, flomastere, plastelin, makaze, razne materijale)
  – razne materijale za sortiranje (boja, veličina, oblika)
  – domine

  Šta mislite o Velikoj knjizi testova za uzrast 4+? Meni se čini da sam tek u prvom razredu osnovne škole vežbala pisanje linija po zadatoj šemi, a ovi autori misle da to treba da zna dete od 4 godine??? Rade li vaša deca slične zadatke u vrtiću?

  Eto, toliko za sada. Čekam ideje :caos:


  Mozart
  Član
  Mozart

  Malisa,bas divna tema.To se i meni desilo prosle godine,ponestalo nam je ideja. Ja radim 2 dana u skoli kao i muz,tako da smo mi jako puno sa Aleksom.A vrtic jos cekamo.
  Ja mislim da si ti sve navela i da je to to.Mi to sve isto imamo i radimo kod kuce. Ja jos trazim razne kreativne blogove gde se prave neke stvari i sitnice. Sljokice su nam sada favorit.
  Sto se tice te knjige testova, ja sam je gledala i meni nekako deluje jos mali za te stvari.Nesto moze da resi a nesto jednostavno nije za njegov uzrast.
  Od tih knjiga za razgibavanje mozga koristimo ove.
  http://www.publikpraktikum.rs/index.php?page=proizvodi&kategorija=%D0%9C%D0%B0%D0%BB%D0%B0%20%D1%88%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0
  Ima za svaki uzrast.
  Pored tih knjiga isto izdanje su VRTESKA ZNANJA I VATROMET ZNANJA>
  Zadaci su tipa:Zaokruzi uljeza, oboji,spoji par,spoji linije i tako. Zastupljena je , grafomotorika, matematika, razmisljanje…..Sto se tice crtanja linija, i kosih crta mislim da je jos rano. Mozes da trazis da nacrta krug, pa kocku, da spoji ta dva kruga sa crtom i tako to.


  malisha75
  Član
  malisha75

  Hvala Mozart. Pogledala sam ovaj link što si poslala, neke knjižice imamo a druge ćemo da proverimo uživo, pa da izaberemo nešto novo.
  U međuvremenu nas je baka snabdela nekim drugim knjižicama. Nisu ni stigle do dečka pošto je seka uzela i ne da nikome knjigu sa nalepnicama, nego ona po ceo dan traži da lepimo – na naše iznenađenje, veliki broj ih zalepi upravo na predviđeno mesto, a ostalo po sebi, nama, nameštaju, ili na papir prema sopstvenoj kreaciji.

  E, da, obradovao se slovarici i odjednom mu je postala jako interesantna igra „na slovo, na slovo“…


  kusur
  Član
  kusur

  Ja često kupujem knjige za decu ali prvo volim da „natenane“ isplaniram kupovinu. Posetim ovu internet knjižaru http://www.knjigaknjiga.com/oblast-decje-knjige.html i polako pregledam i „prostudiram“ knjigice. Pogledajte, možda će nekome ovaj spisak da koristi.

  MilicaCale

  uf… svasta… trenutno su njemu aktuelne (to znaci da radi nezavisno od nas): puzle, bojanke, papiri (pa crta i boji, ili nas zapitkuje kako se nesto pise). Plus uvek aktuelni play-dough (tu smo apsolvirali hranu, pa pokusavao zivotinje…). I uvek citanje knjiga… Plus kocke, (kao lego, neke privatne firme, manje od lego duplo a vece od onih malih) i drvene….
  za inspiraciju, uvek blogovi: ovi za pocetak, pa pratim njihove linkove:
  http://mamenakafepauzi.blogspot.com/
  http://www.skrabalica.com/
  http://www.frugalfamilyfunblog.com/


  Mikac
  Član
  Mikac

  Takodje kocke, i velike lego i male, od njih zna da napravi svasta, voli da secka oblike, da crta i da boji, pa da zalepi kao sliku, da pravi meke majstorije od svojih igracaka,pisanje slova i brojeva je uvezbao u vrticu,pa je kao iz neba nama napisao svasta…i tako

  MilicaCale

  e, da i obavezno seckanje i lepljenje nacrtanog.
  malisha, ne znam da li treba da vezbaju pisanje linija (to je sada u programu za predskolsko), ali je to fina motorika koja ne moze da im skodi sa 4 godine, ukoliko, naravno, zele 🙂


  Mikac
  Član
  Mikac

  E da, takvu slicnu knjizicu imaju u vrticu, mala skola, i puno puta sam ih zatekla da to rade. Ne verujem da bi mu kuci to u takvoj meri bilo zanjimljivo, jer vidim da to predano rade tamo. Dobio je za ng sveznalicu povei i nauci, sa dva stapica, kada ubode tacno upali se crvena dioda. Znaci slicnosti, razlike, senke, svasta nesto…


  malisha75
  Član
  malisha75

  E, hvala za linkove. Skroz sam zaboravila na te blogove. Sad ću opet malo da ih pročešljam.

  I. je do nedavno bio relativno nezainteresovan za crtanje i bojanje. Tek ponekad bi uzeo bojanku ili na tabli crtao. Uglavnom su to bile čiča gliše, porodica čiča gliša ili punoglavaca, neki oblici i žvrljotine. A onda nagla promena. Od pre par dana traži stalno da crta. I to uglavnom flomasterima. Nacrta oblike jednom bojom pa ih oboji drugom bojom. I odjednom su to sve neki smisleni crteži, sa tematikom. Npr, ulica sa autima, koji imaju uključena svetla 😯 . Iznenadila me je tako velika i nagla promena.

  Što se tiče edukativnih materijala, zaboravila sam da pomenem Pertini matematičku igraonicu. Imamo je odavno, ali se seka igrala. Tek sad je i njemu zanimljiva. Super je za učenje brojeva.

Gledanje 1 članaka - 1 do 9 (od 9 ukupno)

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.

Roditelj portal 2017 © Sva prava zadržana.