Ova tema sadrži 155 odgovora, ima 1 glas i poslednji put je ažurirana od strane  danijeladmmomcilovi7 7 godine, 3 meseci ranije.

Gledanje 1 članaka - 1 do 15 (od 156 ukupno)

Ginipral


 • veki
  Član
  veki

  Danas sam bila na pregledu i prepisan mi je ginipral. Da li je neko vec pio taj lek i kako ste se osecale? 🙁


  Manana
  Član
  Manana

  Pila sam ga ja u kombinaciji sa verapamilom i to jer mi se u 5. mesecu skratio grlic materice od prevelikog napora.Ali pije ga dosta trudnica,nije to nista strasno.

  Biterlemon

  Veki

  Meni su prepisali Partusisten i ja ga pijem od petog meseca, koliko sam ja upucune i koliko sam proverila sve je apsolutno idividualno.

  Manana

  Reci mi posle koliko si se nakon ukidanja ginaprala porodila naime kada ti je ukinut, taj lek.


  Snezana
  Član
  Snezana

  Ja sam ga pila od cetvrtog meseca pa do pocetka devetog. U pocetku 4×1/2 a na kraju 6×1. Imala sam drhtavice i ubrzan rad srca ali to nemoj da te plasi, tako je skoro svima.
  Za bebu se mora :caos:


  INAM4
  Član
  INAM4

  Tri mjeseca sam bila na infuziju sa ginipralom,ali nisam imala nikakvih poteškoća od njega.


  Manana
  Član
  Manana

  Popila sam samo jednu turu leka i porodila se sedam dana nakon termina.Nisam osecala nikakve tegobe.

  …danijela…

  u obe trudnoce sam pila uz verapamil,nista strasno,ukida se u 36 nedelji bar je meni tako receno pre tri meseca dok sam jos bila trudnjaca 😉


  Irssa
  Član
  Irssa

  pila sam i ja, ukinuli su mi kad sam usla u deveti mesec. Iako se pije u kombinaciji sa verapamilon, ja verapamil nisam pila jer nisam imala ubrzano lupanje srca. Inace lek zatvara grlic i opusta matericu, verovatni ti je stomak bio tvrd.


  Sneki
  Član
  Sneki

  Ginipral i Partusisten se daju radi sprecavanja prevremenog porodjaja, odnosno ukoliko se kontrakcije jave u toku trudnoce (ili doktor to posumnja). Kod nas se jako cesto prepisuju.
  U prvoj trudnoci sam ga pila od 4 meseca ukinut je kada sam usla u 9ti. dobila sam uz njega i verapamil, za koji mi je receno da pijem ukoliko imam lupanje srca. Ja ga nisam pila (na svoju odgovornost), a to lupanje srca je prilicno brzo prestalo (valjda se organizam navikao).


  krisstina
  Član
  krisstina

  I ja sam na pocetku trudnoce pila partusisten,posle mi je prepisan ginipral,koji sam pila negde do ulaska mislim u deveti mesec.Verapamil sam takodje dobila ali sam ga uzela samo po potrebi kad sam osetila lupanje srca,ali to nije bilo cesto.
  Docekala sam pun termin,i sto se sada ja ponekad zezam,jedva su me otvorili.
  danas su ti svi lekovi maltene normalna stvar,ili ih lekari daju na izvolte.
  Opusti se ti i uzivaj,sve to ide u „rok sluzbe.Sto se mora nije tesko!
  :caos:


  Koka Loka
  Član
  Koka Loka

  U prvoj trudnoći sam ga pila zbog kontrakcija. Teško sam ga podnosila, bio mi je očajan. Jednom sam samo popila pola Verapamila i više nisam. Ruke su mi se tresle, nisam mogla ni da stojim, ni da sedim. Srce mi je strašno lupalo. Ufff.

  Sada su mi prepisali ponovo Gynipral. Na 6h. Srce je počelo da mi lupa ponovo. E sada, ni prvi put nije na početku, tek posle par nedelja korišćenja.
  Neću da pijem Verapamil. Mislim da mi više šteti nego koristi.
  Sada su mi prepisali Gynipral jer mi je beba nisko, jer sam se davno porodila prvi put i jer sam ga pila i u prvoj trudnoći.

  Kada se mora, šta da se radi :caos:


  Aiko
  Član
  Aiko

  Ja sam pila dve nedelje ginipral i verapamil zbog kontrakcija. Ok sam podnosila, a od pre tri dana koristim vaginalete Utrogestan koje su takodje za kontrakcije, odnosno protiv prevremenog porodjaja.


  kalet
  Član
  kalet

  Pila sam ginipral, negde na pola trudnoce, popila jednu kutiji i prestala, naravno u kombinaciji sa verapamilom, i jesam po malo imala drhtavice. Nisam pila vise od te jedne kutije, nisam se porodila pre termina, vec tacno na termin.


  zorica
  Član
  zorica

  Ja sam pila ginipral u prvoj trudnoći i pila sam ga sve od početka 4 do kraja 8 mjeseca trudnoće.Meni je doktorka rekla da moram da ga pijem jer mi je maternica nisko pa da nebi došlo do prijevremenog poroda taj ginipral se pije za prčvršćivanje ploda.
  Ali 2 dana prije termina ja sam se porodila sasvim normalni i lagano.svim trudnicama pa i sebi želim takav isti porod.


  sara
  Član
  sara

  meni je mij doktor u sedmom mesecu dao da pijem partusisten i pila sam ga do 39 nedelje.porodila sam se u 41 i bilo mi je ok.nisam smela nista da radim pa me je to smaralo inacxe neki kontraefekat nisam osetila

Gledanje 1 članaka - 1 do 15 (od 156 ukupno)

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.

Roditelj portal 2017 © Sva prava zadržana.