Roditelj Portal – Trudnoća, beba, roditelj Forumi U IŠČEKIVANJU Pre Trudnoće Hormoni (FSH,LH,E2,PRL,TSH.T3,T4,PROG.)

Ova tema sadrži 302 odgovora, ima 1 glas i poslednji put je ažurirana od strane  malabebica23 5 godine, 2 meseci ranije.

Gledanje 286 članaka - 286 do 300 (od 303 ukupno)

Hormoni (FSH,LH,E2,PRL,TSH.T3,T4,PROG.)


  • maza
    Član
    maza

    evo i mojih nalaza povecan androstenedon ..zna li neko nesto vise o njemu..

    TSH 0.78, referentne 0.4-4
    T3 1.69 1.36-2.6
    T4 77.5 58-161
    Testosteron 1.67 ispod 2.8
    estradiol 193 74-587
    prolactin 171 40-530
    DHEA 3.26 1-11.7
    androstenedion 15.4 1.05-11.5
    progesteron 0.951 ispod 3.6
    LH 6.71 1.1-11.6
    FSH 6.31 r 2.8-14.4

    e da radjeni su treci dan ciklusa…


    ancicvele
    Član
    ancicvele

    Drage moje, ja sam imala probleme sa hormonima, svi su oni bili u granicama normale, ali njihov medjusoban odnos nije bio dobar, posebno Lh i Fsh. Na osnovu toga mi je ustanovljen sindrom policističnih jajnika, nisam imala nijedan drugi simpom Pcso-a. Budite strpljive, nadjite nešto na netu o hormonima, i sačekajte da čujete mišljenje svog lekara. Znam da ovo zvuči kao predavanje, to mi je poslednja namera, znam kroz šta prolazite. Menjala sam lekare, pila razne lekove, a onda mi je preporučeno da pijem Cikloproginovu i Bromokriptin, jer je moj ginekolog pretpostavio da mi progestron u toku ciklusa varira, što može da bude smetnja začeću. Pila sam te lekove mesec dana i…. (pogledajte moj tiker)! Ljubim vas puno i podržavam! Nema odustajanja, glavu gore ! :love: :love:


    maza
    Član
    maza

    ancicvele hvala na potpori
    mislim da je i kod mene slican slucaj tj. da mi pada progesteron iako je on ok. mada su i ostali u dobrom odnosu
    osim ovog andro hormona.. vidjet cu sta ce mi reci dr sjutra mada ne zelim tu stimulaciju klomifenom za sta je moja dr. zapela
    vidjet cemo

    maja vulic

    Mazo,ja po tvojim rezultatima vidim da uopste referentne vrednosti nisu iste kako kod mene.Kod mene pise da je prolaktin normalan od 5 do 25,ima dosta razlike.Ja ne razumem moj organizak uopste,umesto da se gojim u trudnoci,ja se gojim posle porodjaja.Svasta od mene.Zanima me jos nesto ako neko zna meni ke progesteron na 3 dan o,2.pretpostavljam da to nije u redu


    maza
    Član
    maza

    majo ako ti je u granicama virjednosti onda je ok.
    meni je dr. rekla da je normalno da opada tako treci dan ciklusa .. i tacno po referentnim vrijednostima
    mi pise da treba da opada i da bude ispod 3.6…

    maja vulic

    Vise ne znam ni sta da mislim,doktor mi je rekao da pokusam dva meseca da ja sama smrsam,ako mi ne ide od ruke onda da idem da mi da verovatno kontraceptivne pilule ili sta vec.Idem na aerobik,korigovala sam ishranu,ali ne ide.


    MAZA1972
    Član
    MAZA1972

    Nova sam na forumu.U lečenju steriliteta sam radila i hormone,koji su u granicama.Imam 38 god.
    FSH 5.21
    LH 2.53
    Estradiol 61.1
    Testosteron 0.196
    Androstendion 1.76
    Prolaktin 190
    Progesteron<21 dan ciklusa 8.08
    Ovaj poslednji je nizak po mišljenju ginekologa.Pratila sam i folikulometriju i nije došlo do oslobađanja ili pucanja folikula,već je nastao perzistentni folikul.Da li je neko imao sličnu situaciju i da li je to povezano,pa zbog niske vrednosti progesterona ne dolazi do ovulacije.Kako vam izgleda ovaj nalaz?Pozdrav svima!


    MAZA1972
    Član
    MAZA1972

    Progesteron se radi 21 dana ciklusa,a sve ostali 2-3 dana.Normalno je da u toku ciklusa progesteron menja vrednost.Referentne vrednosti se razlikuju od lab.do lab.Napisaću šta stoji u ref.vrednostima Konzilijuma:
    Folikularna faza 0.15-1.72 ng/ml
    luteinska 1.5-22.6 ng/ml
    menopauza 0.00-0.15 ng/ml


    maza
    Član
    maza

    Mazo (imenjakinjo .. prvo dobrodosla) nisam bas strucno upucena u svu problematiku ali citajuci iskustva i tumacenja
    labar. nalaza u cesto ovolika razlika izmedju LH i FSH hormona ukazuje na policisticne jajnike u vecini slucajeva..
    koja ti je referentna vrijednost za progesteron
    sta ti je ljekar savjetovao …??

    dosta cura ima slicne probleme pa dobijaju injekcije za pucanje folikula i imaju ciljane odnose jesi probala tako?


    maza
    Član
    maza

    evo mene nanovo novi hormonski nalazi su mi u totalnom haosu pa ako imate savjet please pisite

    TSH 5.76, referentne 0.4-4
    T3 2.29 1.36-2.6
    T4 73 58-161
    Testosteron 1.40 ispod 2.8
    estradiol 249 74-587
    prolactin 267 40-530
    progesteron 0.55 ispod 3.6
    LH 7.48 1.1-11.6
    FSH 5 r 2.8-14.4


    MAZA1972
    Član
    MAZA1972

    Meni ovo izgleda kao dobar nalaz…Fsh je nizak,što je dobro…znači da imaš vremena,Lh je viši od Fsh što može biti inverzija ,i nisam sigurna da li oznacava policistične jajnike…bolje odnesi lekaru da ti protumači,nije bitna sama vrednost,nego i međusobni odnos FSH i LH.
    Kod mene su tiroidni dobri, ali mi je progesteron i LH nizak, pisala sam u postu ranije.Probaću IUI i skupljam papire za VTO,ali ja imam puno godinica 38.5.:-*


    SARA-VA
    Član
    SARA-VA

    Pozdrav devojke :-)) Moze li mala pomoc oko tumacenja rezultata,radila sam ih 2. dan ciklusa i vrednosti su sledece:

    TSH 1.67
    ESTRADIOL 20.29
    PROGESTERON 2.42
    FSH 8.57
    LH 10.78
    TESTOSTERON 0.661
    PROLACTIN 226.5

    Idem tek za 4 dana kod dr….ko ce izdrzati :-)))

    Imam 30 godina…Hvala unapred!:-))


    Vesna40
    Član
    Vesna40

    Pozdrav svima. Interesuje me koliko treba da bude TSH kada je u pitanju priprema za VTO ? Naime, danas sam dobila nalaz koji je – TSH 3,27 ( referente vrednosti 0,4 – 4 ). Mislim da mi je drugarica rekla da je njoj doktor rekao da ne sme da bude veci od 2 kada je trudnoca u planu jer sve vrednosti ovog hormona preko 2 mogu da prouzorkuju proble.
    Hvala unapred svima !


    zmaj
    Član
    zmaj

    Vesna40 mora da bude ispod 2 jer u toku stimulacioje skače i ako piješ terapiju konsultuj se sa svojim endokrinologom da ti poveća terapiju za 25mcg srećno


    Vesna40
    Član
    Vesna40

    Hvala puno ! Juce sam upravo posle godinu dana ponovo bila u Jevremovoj i sada cu mnoge nalaze da ponovim, pa i TSH. Doktor je video sve prethodne nalaze, ali cekaju sada nove, pa se nadam da ce tada i uslediti korekcija mog TSH. Inace, presretna sam sto sam nakon godinu dana ispitivanja kod endokrinologa napokon krenula dalje i stigla do mog lekara u Jevremovoj. Nadam se i verujem negde u dubuni duse da ce stvari krenuti na dobro. Hvala jos jednom na svemu.

    Veliki pozdrav za sve dame !

Gledanje 286 članaka - 286 do 300 (od 303 ukupno)

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.

Roditelj portal 2017 © Sva prava zadržana.