Roditelj Portal – Trudnoća, beba, roditelj Forumi DECA Bebe Kada beba sme u polusedeci polozaj?

Ova tema sadrži 133 odgovora, ima 1 glas i poslednji put je ažurirana od strane  T3 7 godine, 5 meseci ranije.

Gledanje 1 članaka - 1 do 15 (od 134 ukupno)

Kada beba sme u polusedeci polozaj?


 • Ammy
  Član
  Ammy

  Danas smo dobili poklon – onu nosiljkicu – klackalicu, stvarno ne znam ima li neki poseban naziv, ali najniži položaj na njoj je neki, da tako kažem, blago polusedeći. Moja beba ima skoro 2 meseca, ja nisam baš sigurna sme li ona tu da sedi a drugarica koja mi je to donela kaze da joj je prodavacica u radnji rekla da sme od rođenja. Nisam preterano sigurna u savet prodavačice, odlučih da mi je pametnije da pitam vas?


  May05
  Član
  May05

  Kaype ja mislim da mozes bebicu staviti u tu klackalicu,mi je licno nismo imali,al moja je sestra imala i cini mi se da je njen mali imao mjesec dana ako ne i prije kad je ona klackalicu dobila na poklon i pocela ga stavljati u istu,sigurno ce se javiti jos neko ko to koristi.

  crvena sonja

  Kaype mislim da slobodno mozes da stavis
  jer je to oblik kao sto su bili u materici.
  A u kolicima sa 3 meseca 30 stepeni,
  i sa 4.5 meseca 45 stepeni.


  ivy
  Član
  ivy

  Ja mislim da sme. A sigurno znam da beba od 3-6meseci moze da sedi pod uglom od 45stepeni bukvalno ceo dan. To nam je prtoped rekao. a Boki je hteo ranije da se uspravlja pa evo sad sa nepunih 6meseci skoro sam sedio

  Nikola&Anja

  Kaype, smeš slobodno. Meni su u halo beba rekli, kada je Nikola imao mesec i po, da slobodno mogu da ga u kolicima podignem u polusedeći položej. Ja njoj kažem da mi imamo malo starija kolica koja posle ležećeg imaju taj polusedeći položaj od 45 stepeni, a ona meni odgovori, pa i treba, jer beba sada počinje da gleda svet oko sebe. Elem, moja strina mog brata je već kada je imao 40 dana stavljala u tu klackalicu kojoj je polusedeći položaj na oko 30 stepeni i manje. 🙂 Tako da slobodno možeš. Naravno, neće ti ona biti u klackalici ceo dan.


  kaja
  Član
  kaja

  ja ću iskreno da ti kažem kako sam ja, a ti vidi…

  Nama je ortoped rekao da sa 4,5 meseci može da sedi pod 45 stepeni. Ja do tada nisam ništa sem ležećeg položaja ni koristila (izuzimam Car seat, ali on služi za kraće relacije pa nije nikada dugo bila u njemu, a i on je anatomski nekako ušuškan – to kad se milsli na to ‘kao u materici’).

  Ne znam šta ti je ta klackalica. Ali ja sam za to da je ne stavljaš u to ako nema ležeću pozu! Ali to je samo moje mišljenje osnovano prema instrukcijama našeg ortopeda!


  ivy
  Član
  ivy

  eto svaki ortoped ima svoju filozofiju…
  najbolje pita svog ortopeda ili pedijatra


  May05
  Član
  May05

  neznam da postavim sliku ovdje al evo kopirala sam link 😆 http://www.mytoys.de/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/de/-/DEU/Mt_BrowseCatalog-N;sid=AUhBBR5y3DFBBVkSDJQiDR94pI8XAJ1OJ0U=?CategoryName=de_DE-to%2eka%2e10%2e10%2e20&0pg=0&sz=16&lnav=toy/inc/sis_nav_babytoy&bn=babytoy_bn.jpg&ziel=toynavi&mc=google_adwords_54_at
  Ako je to u pitanju sigurna sam da mozes staviti bebicu,pitala sam i sestru kad je ona pocela malog stavljat,kaze sa ne punih mjesec dana.


  una
  Član
  una

  Ja isto mislim da smes,a ako bebi smeta bunice se
  Moja Jana i sad jedva izdrzi da jede u stolici jer imamo samo polozaj za sedenje
  ali zato obozava polu sedeci polozaj,gde god da je stavim
  a u ogradici je stavim u veliki jastuk,i okacim joj igracke…..milina.


  Ammy
  Član
  Ammy

  Joj kakva sam glupaca, pa ovo moze jos da se spusti… 😳


  kaja
  Član
  kaja

  :batinepoguzi: Mada, predpostavila sam da se radi o toj ležaljci, kako je ja zovem, i da može da se spusti do kraja! Onda, dilema je rešena… Ili, možda nije… ❓


  Ammy
  Član
  Ammy

  To je ona lezaljka u obliku slova „s“, tako je ovde opisuju, los mi je upload ovde pa mi treba puno vremena da okacim sliku od 100KB da vam pokazem, ali posto sam sada „otkrila“ da moze da se spusti tako da stoji skoro ravno – dilema je resena! Puno vam hvala girls!!!
  :HAG: :HAG: :HAG:


  Ammy
  Član
  Ammy

  May05 – to je to cudo!
  :bravo:
  … 😳 ja se, naravno nisam setila da iskopiram link…


  Brandza
  Član
  Brandza

  Mi smo Anju stavljali u ljuljalicu (nasa je doduse,dodatak od kolica)…posle 6 nedelja Kaype,svakako smes da je stavljas,mnoge bebe vole da provode vreme u njoj :)…a saveti tipa,pre 4.meseca ne sme u polusedeci,pre 8.ne sme u sedeci…mislim,to sve zavisi od samog deteta,ne mozes ti dete koje je ojacalo i ima zelju da sedi,non-stop polagati…ako bebu posle 8.tek stavljas u sedeci (sto je po meni vec vreme da se sama dize),kad onda dete treba da prohoda…sa 2 godine??? 😯 …evo i slikica…sa 2 meseca i sa 3 meseci…sa 4,5 smo vec skroz na skroz samostalno sedeli…

  Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketPhoto Sharing and Video Hosting at Photobucket


  ivy
  Član
  ivy

  Brano divna je!!!! Kako lepa bebara. A tek kao devojcica….

Gledanje 1 članaka - 1 do 15 (od 134 ukupno)

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.

Roditelj portal 2017 © Sva prava zadržana.