Roditelj Portal – Trudnoća, beba, roditelj Forumi PORODICA Ishrana Porodice KUVAR RODITELJ PORTAL – recepti

Ova tema sadrži 174 odgovora, ima 1 glas i poslednji put je ažurirana od strane  Olga Gromova 5 godine, 9 meseci ranije.

Gledanje 1 članaka - 1 do 15 (od 175 ukupno)

KUVAR RODITELJ PORTAL – recepti


  • mayya
    Član
    mayya

    E, pa devojke, mislim da je vreme da otvorimo nas kuvar.
    Postavite sliku vaseg jela, napisite recept i to je to. Komentarisacemo na drugom mestu.
    Neka nas kuvar bude najbolji i najpretrazivaniji na internetu!!!


    mayya
    Član
    mayya

    KREM TORTA SA JAGODAMA

    Photobucket

    Kora:
    – 300g mlevenog keksa
    – 250ml soka od narandze

    Fil:
    – 500g jagoda
    – 300g sira ( neslanog )
    – 300ml slatke pavlake
    – 200g secera u prahu
    – vanil secer

    Priprema:
    Mleveni keks pomesati sa sokom od narandze i rasporediti po kalupu. Umutiti pavlaku, dodati sitan sir, secer u prahu i vanil secer. Dodati polovinu seckanih jagoda i lagano promesati.
    Sipati fil na koru, preko staviti ostatak jagoda isecenih na polovine i ostaviti da se ohladi.

    SAVET: Jagode perite zajedno sa peteljkama, kako ne bi apsorbovale vodu i time pokvarile ukus i teksturu voca i obaveno nikome ne govorite da u torti ima sira, jer ce gosti naprasno ostaviti parce torte, koje su do tada u slast jeli.


    mayya
    Član
    mayya

    SPIKOVANA PECENA TELETINA, PEKARSKI KROMPIR, SOS OD BUKOVACE

    Potrebno:
    – 1kg teleceg buta
    – 8 srednjih krompira
    – 600g bukovace
    – 1 pavlaka
    – 200g sargarepe
    – so
    – bosiljak
    – vegeta
    – persun

    Komad teletine zaseci na nekoliko mesta u koja stavimo cesnjake belog luka i grancice mirodjije. Posuti vegetom, bosiljkom i seckanim persunom. Staviti u podmazan pleh i peci prekriveno folijom na 200 stepeni sat ipo vremena.
    Posle pola sata pecenja,dodati krompir isecen na vece komade.
    Posle sat ipo skinuti foliju, zaseci na nekoliko mestai peci jos 30-40min.

    Sos od bukovace

    Prodinstati glavicu crnog luka. Dodati sargarepu seckanu na kolutove i bukovacu secenu na rezance. Kada voda koju je pustila bukovaca ispari, posuti kasikom brasna i naliti sa 1,5dl vode, dobro promesati. Kuvati jos neki min. Na kraju dodati pavlaku, promesati I posluziti preko mesa.


    mayya
    Član
    mayya

    SNEZNI MEDITERANEO – ZAPECENE MAKARONE

    Potrebno:
    – 500g cipkaste testenine
    – 100g suvog vrata
    – 1 kg brokolija
    – 300g sargarepe
    – Parmezan
    – Bosiljak
    – So
    – Vegeta
    – Soja sos

    Obariti brokoli i sargarepu. Posebno skuvati cipkastu testeninu.
    Obareno povrce kratko proprziti na vrelom ulju. Zaciniti solju, vegetom, bosiljkom, mediteranskim biljem i dodati malo soja sosa. Pri kraju dodati pola case vode i kasiku brasna i dobro promesati.
    Obarene makarone kratko proprziti.
    Servirati prvo makarone, zatim povrce i posuti parmezanom.


    mayya
    Član
    mayya

    SPIKOVANA PECENA TELETINA, PEKARSKI KROMPIR

    Photobucket

    Potrebno:
    – 1kg teleceg buta
    – 8 srednjih krompira
    – so
    – bosiljak
    – vegeta
    – persun

    Komad teletine zaseci na nekoliko mesta u koja stavimo cesnjake belog luka i grancice mirodjije. Posuti vegetom, bosiljkom i seckanim persunom. Staviti u podmazan pleh i peci prekriveno folijom na 200 stepeni sat ipo vremena.
    Posle pola sata pecenja,dodati krompir isecen na vece komade.
    Posle sat ipo skinuti foliju, zaseci na nekoliko mestai peci jos 30-40min.


    mayya
    Član
    mayya

    ZAPECENA BORANIJA SA SLANINICOM

    Potrebno za 4 osobe:

    500 g boranije
    2 kasike ulja
    1 glavica crnog luka
    2-3 cena belog luka
    2 jajeta
    1 kisela pavlaka
    1 veza persuna
    mesani zacini
    so
    biber

    Priprema:

    Na ulju proprziti crni i beli luk dok ne omeksa, dodati boraniju i naliti sa malo vode, pa poklopiti i na tihoj vatri dinstati dok ne omeksa. Povremeno dodavati vodu i mesati. Kad boranija omeksa dodati spremljene zacine, preliti umucenim jajima i pavlakom, iseckanim persunom, poredjati listove slanine i zapeci u rerni.


    mayya
    Član
    mayya

    PILECE KUGLICE SA SUSAMOM

    Photobucket

    Sastojci za 3 osobe
    400 gr. pilećeg belog mesa
    1 glavica crnog luka
    2 kom. jaja
    malo soli
    3 kašike prezli
    malo bosiljka
    susam

    Priprema
    1. Meso skuvati i sačekati da se ohladi.
    2. U seckalicu staviti luk, meso i sve ostale sastojke osim susama.
    3. Dobro izmiksovati, pa praviti kuglice i valjati u susam.
    4. Kuglice pržiti na ugrejanom ulju dok ne porumene


    mayya
    Član
    mayya

    PILECE BELO U MEDU I BELOM LUKU

    Photobucket

    Photobucket

    Sastojci:
    • pilece belo 500g
    • 1/2 solje meda
    • 1/2 solje sojinog sosa
    • 1 kasika kecapa
    • 2 kasike kvalitetnog sirceta
    • maslinovo ulje
    • beli luk
    • so

    Priprema:
    1. Predhodno pripremljeno, ocisceno, i osoljeno belo meso stavimo u posudu za pecenje.
    2. U posebnoj posudi pripremimo sos sa sitno seckanim belim lukom, sojinim sosom, sircetom, kecapom, maslinovim uljem i medom.
    3. Sve dobro izmesamo dok se ne sjedini u sos.
    4. Prelijemo tim sosom pilece belo i stavimo ga da se pece nekih pola sata na umerenoj temperaturi.
    5. Povremeno ga okrecemo da se okupa u sosu dok ne bude gotovo.


    mayya
    Član
    mayya

    PILE U MARINADI SA POVRCEM
    ( ovo je originalan recept, a ja sam ga modifikovala, stavila delove pileta i manje limuna i zacina )

    Potrebno:

    – 1 celo pile
    – 3 limuna
    – ruzmarin
    – so
    – kari
    – djumbir
    – 600g sargarepe
    – 600g krompira
    – persunov list
    – 4 kasike maslinovog ulja
    – 1 kasika brasna

    Priprema:

    Dva limuna kuvati 10-15 min, a sa treceg oguliti koru i iseckati je sitno. U posebnu posudu staviti ruzmarin, kari, so, djumbir, 2 kasike maslinovog ulja, iseckanu koru od limuna i sok od limuna. Celo ocisceno pile napuniti sa dva kuvana limuna, te ga preliti napravljenom marinadom. Ocistiti krompir, sargarepu iseci na komade, te staviti u posudu sa vec pripremljenim piletom. Peci sat vremena na 200 ‘C.
    Pile i povrce premestiti na odgovarajuci tanjir, a u posudu u kojoj se peklo dodati kasiku brasna, proprziti i naliti odgovarajucem kolicinom vode. Dobijen sos procediti i njime preliti piletinu.
    Na kraju meso posuti sitno seckanim persunom.


    mayya
    Član
    mayya

    BELA MUSAKA OD TIKVICA

    5 jaja
    1 kg. tikvica
    300 gr. belog sira (švapski sir)
    3 kašike kajmaka ili milerama
    7 kašika prezle
    3 kašike brašna
    pola kesice praška za pecivo
    so&biber

    Priprema:
    Tikvice očistiti i istrugati na trenici, posoliti, ostaviti da pusti vodu. Umutiti jaja, sir, kajmak, prezle, brašno i prašak za pecivo. Ocediti tikvice i pomešati sa jajima i sirom, masu sipati u podmazan pleh, posuti iseckanim peršunom i peći u rerni.
    Rernu prvo zagrejati, ostaviti na 180 °C i peći toliko dugo dok se ne uhvati gore korica.

    Iva_A.A.A.

    FILETI SOMA SA LUKOM I KROMPIROM

    Sastojci:
    -1kg fileta soma
    -1kg kompira
    -100 ml maslinovog ulja
    -pola glavice belog luka
    -2 glavica crnog luka
    -1 kasikica vegete
    -pola vezice persuna
    -300 ml vode

    U vatrostalnu posudu stavite malo maslinovog ulja,pa red crnog luka isecenog na kolutove,pa red krompira isecenog na kolutove,pa peko toga stavite filete soma pa prelite sa jos malo maslinovog ulja,preko toga stavite kockice belog luka,pa red krompira,pa preko toga red crnog luka,pa preko toga ostatak fileta soma,pa red krompira.Peko krompira stavite ostatak maslinovog ulja i kasikicu vegete,i nalite vode..Stavite u rernu da se pece 20 minuta na 240 stepeni pa posle pecite jos 20 minuta na 220 stepeni.Kad se zapece pospite pesun i sluzite toplo..

    Iva_A.A.A.

    USTIPCI OD HELJDE

    Sastojci:
    -150gr brasna od heljde
    -100 sira
    -malo vegete,so
    -3 jajeta

    Pomesati ove sve sastojke i oblikovati kao male pljeskavice,prziti sa veoma malo ulja dok ne porumeni sa obe strane.Od ove smese ispadne oko 12 ustipaka.

    Iva_A.A.A.

    PITA OD HELJDINIH KORA SA VISNJAMA

    Sastojci:
    -500 gr heljdinih kora
    -pakovanje visnji
    -4 kasike secera
    -4 kasike mlevenih oraha
    -4 kasike pezli
    -0,5dl ulja
    -0,5 dl vrele vode.

    Zagrejte rernu na 200 stepeni,pouljite pleh za pecenje pite.
    Ocedite visnje i isecite ih na pola.Ugejte vodu i ulje.
    Poprskati prvu koru mesavinom ulja i vode pa preko staviti drugu koru i na nju staviti visnje,posuti po nima prezle,pa orahe,pa secer-po navedenom redu i zaviti koru i staviti u prpremljen pleh.Isto uaditi i sa ostalim korama.Na kraju ih pemazati preostalom mesavinom ulja i vode i peci u rerni na 200 stepeni 30 minuta.

    Iva_A.A.A.

    POGACICE SA CVARCIMA

    Sastojci:
    -750 gr brasna
    -250ml mleka
    -1 kvasac( 40 gr)
    -2 zumanca
    -mala soljica od kafe ulja
    -300 gr mlevenih cvaraka
    -malo soli

    Od brasna ( oko 700 gr), mleka, nadoslog kvasca. soli,ulja, zumanaca i mlevenih cvaraka zamesiti mekse testo koje se ne lepi za ruke. Lepo ga izraditi na dasci uz posipanjem brasna.
    Razviti koru debljine prsta pa modlom ili casom vaditi pogacice i redjati u podmazan pleh. Svaku pogacicu nareckati nozem i premazati sa zumancem.
    Ostaviti da narastu pa ih peci na 200°C dok ne porumene.

    dragana024

    LISNATI ROLAT SA TUNJEVINOM – POSNO

    Sastojci:

    1 pakovanje lisnatog testa

    2 konzerve tunjevine

    malo kiselih krastavčića

    Tunjevinu dobro ocediti od ulja i pomešati sa sitno seckanim krastavčićima. Prvo jednu ploču lisnatog testa razviti, premazati polovinom fila i urolati. Ponoviti sa drugom pločom. Peći dok neporumeni na 200 stepeni.

Gledanje 1 članaka - 1 do 15 (od 175 ukupno)

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.

Roditelj portal 2017 © Sva prava zadržana.