Roditelj Portal – Trudnoća, beba, roditelj Forumi PORODICA Ishrana Porodice KUVAR RODITELJ PORTAL – recepti

Ova tema sadrži 174 odgovora, ima 1 glas i poslednji put je ažurirana od strane  Olga Gromova 5 godine, 9 meseci ranije.

Gledanje 16 članaka - 16 do 30 (od 175 ukupno)

KUVAR RODITELJ PORTAL – recepti

  • dragana024

    PITA SA VIŠNJAMA

    500 gr kora (obično je 12 kora u pakovanju)

    Premaz :

    2 jaja

    2 čaše šećera

    1 čaša ulja

    1 čaša griza

    1 čaša jogurta

    1 prašak za pecivo

    Fil:

    600 gr voća ( višnje, borovnice, maline i sl.)

    Razdvojiti kore na svako mesto po tri. Svaku koru premazati napravljenom smesom i na treću ređati voće pa polako uviti. Dobiju se 4 štrudle. Svaku tu štrudlu premazati smesom. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Kad porumeni smanjiti malo temperaturu. Peći oko 35 minuta. Kad se pita prohladi posuti prah šećerom.

    dragana024

    BRZA PITA SA SIROM

    4 jaja

    2 dcl jogurta

    15 kašika brašna

    1 prašak za pecivo

    2 dcl ulja

    200 gr sira ( može i više ko voli)

    malo soli ( u zvisnosti od sira)

    Masu izliti u tepsiju podmazanu uljem ili na papir za pečenje. Posuti susamom i peći.Peći na 220 stepeni dok fino neporumeni.

    dragana024

    ZAPEČENA BORANIJA SA JAJIMA

    Na malo maslinovog ulja propržiti 1 glavicu crnog luka, zatim dodati boraniju ( 350 gr), zatim 10-15 minuta dinstati.

    Skuvati 4-5 jaja.

    U podmazanu vatrostalnu posudu rasporediti pola boranije pa poređati kuvana jaja sečena na kolutove, pa staviti drugi deo boranije. Staviti da se peče, peći na 200 stepeni nekih 10-15 minuta. Izvaditi i prelijem sa malo razmućene pavlake i jogurta. Vratim u rernu da se zapeče.

    dragana024

    LISNATE KIFLE SA SIROM

    1 pakovanje lisnatog testa

    Fil:

    200-250 gr sira

    1 belance

    Dve table lisnatog testa staviti jednu na dugu. Podeliti na tri jednaka dela. Dobije se 6 parčadi, svako rastanjiti i filovati (svako parče testa premazati filom i urolati). Premazati jednim žumancetom. Po želji posuti susamom, kimom…

    dragana024

    GIBANICA

    500 gr kora za pitu

    Fil:

    6 jaja

    500 gr sira

    1 pavlaka

    malo soli (zavisi koliko je sir slan)

    1 dcl mleka

    1,5 ddcl kisele vode

    kašika ulja

    Ređati prvo jednu koru, malo pouljiti pa drugu, onda staviti fil, pa koru, pa fil…. ređati dok se ne potroši sve. Završiti sa 2-3 kore koje se između malo poulje. Peći prvo na jakoj vatri 250 stepeni, a posle smanjiti. Oko sat vremena se peče.


    Iva&Lule
    Član
    Iva&Lule

    Paprike punjene sirom i jajima

    Potrebno je:

    paprike

    jaja,sir,so

    Paprike oprati,ocistiti od pantljiki i semena.U posebnu ciniju izmrvisti sir(akoje sir neslan dodati so) dodati 3 jaja i sjediniti sa sirom.Paprike napuniti filom,poredjati u vatrostalnu tepsiju,naliti sa soljom vode i kanuti par kapi ulja.Peci u predhodno zagrejanoj rerni na 180-200c oko 40 minuta dok paprike ne nabubre.


    Iva&Lule
    Član
    Iva&Lule

    Pire musaka

    Potreno je:

    500gr. mlevenog mesa

    2 glavice crnog luka

    500gr krompira( napraviti pire)

    origano,oko 200gr rendanog kackavalja ili tapisra

    500ml.pardajz pirea ili Panzzani sos za bolonjeze

    dve glavce crnog luka iseckati i prodinstati na vrlo malo ulja,zatim dodati mleveno meso,kad je meso skoro gotovo,dodati 500ml paradajz pirea krckati jos malo.Na kraju dodati malo origana,soli i bibera.Spremljeno mleveno meso sipati na dnu tepsije,odozgo dodati pripremljen pire od krompira koji ravnomerno treba rasporediti.Odozgo rendani kackavalj,trapist ili bilo koji drugi sir.Preko opet malo origana i peci u zagrejanoj rerni dok sir se opusti i malo porumeni.


    Iva&Lule
    Član
    Iva&Lule

    Spagete i makarone sa povrcem

    Potrebno je:

    Bilo koja testenina,spagete,makarone,taljatele,masnice

    Povrce(brokoli,karfiol,sargarepa,paprika zelena i crvena,sampinjoni,komorac,tikvice,crni luk,sta imate u frizideru)

    so,origano,bosiljak

    Testeninu skuvati po upustvu.Zagrejati teflonski tiganj,u njega ubaciti oprano povrce,dodati malu kasicicu ulja,malu soljicu vode,poklopiti tiganj i na tihoj vatri spremiti povrce da bude polu zivo. Kada je povrce gotovo dodati so po zelji,malo origana i bosiljka.Povrce pomesati sa procedjenom testeninom,sluziti uz neku salaticu.


    Iva&Lule
    Član
    Iva&Lule

    Posna salata od krompira i spanaca

    Potrebno je:

    krompir

    spanac

    beli luk

    maslinovo ulje,so i biber

    Krompir skuvati u ljusci,kad se ohladi oljustiti i iseci na kolutove.Listove spanaca kratko skuvati u slanoj vodi i procediti.Na tanjir poredjati kolutove krompira,od spanaca praviti kuglice i rasporediti po krompiru.Svud redom kanuti po malo maslinovog ulja,posoliti,pobiberiti i posuti tankim listicima belog luka.Sluziti salatu uz ribu.


    Iva&Lule
    Član
    Iva&Lule

    Sparoge u paradajz sosu

    Potrebno je:

    500gr.sparoga zelenih

    2 glavice crnog luka

    500ml paradajz pirea

    masl.ulje,so,biber i bosiljak

    Sparoge pazljivo oprati i paziti na njhove vrhove da e ne ostete.Zatim ih blago prodinstati na malo masl.ulja,zatim dodati pola soljice vode,poklopiti i na tihoj vatri kuvati da blago omeksaju.Kad voda ispari dodati crni luk secen na kolutove,blago prodinstati i dodati 500ml paradajz pirea.Krckati na tihoj vatri jos 10 minuta i na kraju posolti,pobiberiti i dodati svez ili suzeni bosiljak.Sparoge i crni luk ne trebaju biti meki,nego da se osecaju pod zubima.


    Iva&Lule
    Član
    Iva&Lule

    Piletina u kari sosu

    Potrebno je:

    Belo pilece meso

    sampinjoni

    pavlaka sa smanjenim % masnoce

    pirinac

    kasicica integralnog brasna,so,kari,persun

    Belo pilece iseci na trake,uviti u puzice i pricvrstiti sa cackalicom.Na teflonski tiganj isprziti ih sa obe strane da porumene(izvaditi cackalice),zatim dodati sampinjone seckane,kad se voda od sampinjona malo povuce dodati jednu pavlaku pomesanu sa kasicisom integralnog(moze i obicnog) brasna,posoliti i dodati jednu kasicicu karija i seckan perusun.Pirinac obariti,ohladiti i sluziti uz ovaj sos i piletinu.


    Iva&Lule
    Član
    Iva&Lule

    Punjena paprika pecena u rerni

    Potrebno je:

    6 kom. paprika babura

    500gr.mlevenog mesa

    solja pirinca

    2 glavice crnog luka

    2 rendane sargarepe,2paradajza

    so,aleva paprika,biber,seckan persun, dva cena belog luka

    Paprike oprati,ocistti od pantljiki i semena,staviti u kljucalu vodu 5 minuta da se kuvaju i omeksaju(ali ne potpuno) Paprike vaditi resetkastom kasikom,ocediti ih lepo i ostaviti da se ohlade.

    Dve glavice seckanog crnog luka,dve rendane sargarepe prodinstati,kada omeksa dodati mleveno meso i non stop mesati da meso bude lepo usitnjeno.Dodati solju pirinca,kasicicu aleve paprike,posoliti,pobiberiti,dodati seckan persun i dva cena seckanog belog luka.Paprike puniti filom od mlevenog mesa,poklopiti ih kolutovima paradajza,poredjati u tepsiju i na dnu sipati malo vode i kasicicu ulja.Poklopiti paprike alum.folijom i peci u zagrejanoj rerni oko 50 minuta.


    Iva&Lule
    Član
    Iva&Lule

    Misteriozni kelj

    spremljeno po receptu sa http://www.coolinarika.com/recept/kik-misteriozni-kelj



    Iva&Lule
    Član
    Iva&Lule

    Spagete karbonara( na moj nacin)

    Potrebno je:

    500gr.spageta

    300gr.seckanih sampinjona

    300gr.dimljene seckane suve slaninice ili prsute,ili bilo koje dimljeno meso

    tecni sir ili pavlaka

    1 jaje

    so,beli luk

    Spagete skuvati u slanoj vodi.Odmah pripremiti dimljenu slaninicu seckanu na kockice,prsutu ili neko suvo meso,proprziti na teflonu bez ulja.Kad slanna porumeni,dodati dosta seckanog belog luka,poprziti vrlo kratko kako beli luk ne bi izgoreo i postao gorak.Kuvane spagete procediti vratiti u serpu,dodati jedno zivo jaje brzo promesati,zatim dodati tecni sir ili pavlaku,spremljenu slaninicu i beli luk.I predhodno seckane sampinjone i blago proprzene.Sve lepo sjediniti.


    Iva&Lule
    Član
    Iva&Lule

    Sarena salata sa piletinom

    Potrebno je:

    200gr.pilece belo

    200gr.sampinjona

    2 avokada,

    2 manje sargarepe

    malo spanaca i zelene salate

    so,limunv sok i masl. ulje

    Belo pilece iseci na tanke trake i proprziti na teflonu da porumene sa obe strane.Kada je meso gotovi u isti tiganj kratko bez ulja proprziti sampnjone secene uzduz.Spanac i zelenu salatu oprati i ocediti.Sargarepu oljustitii i iseci na tanke stapice.Avokado iseckati.Sve lepo pomesati jednu ciniju posoliti,poprskati limunovim sokom i masl.uljem

Gledanje 16 članaka - 16 do 30 (od 175 ukupno)

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.

Roditelj portal 2017 © Sva prava zadržana.