Ova tema sadrži 161 odgovor, ima 1 glas i poslednji put je ažurirana od strane  xristi_ks 6 godine, 3 meseci ranije.

Gledanje 1 članaka - 1 do 15 (od 162 ukupno)

Pasos za bebu


 • BeBeBe
  Član
  BeBeBe

  Šta je sve potrebno od dokumenata za bebin pasoš? Koliko je vremena potrebno za dobijanje istog?


  JOgi
  Član
  JOgi

  Za bebin pasos je do sada bilo potrebno Izvod iz maticne knjige rodjenih, drzavljanstvo i porvrda o prebivalistu, cini mi se, mada je moguce da su nesto menjali za ove nove pasose.
  Nadam se da sam bar malo pomogla.
  I fotografija naravno, mada do sada nije bila obavezna za decu do trece ili do pete godine, nisam bas sigurna za uzrast.


  Fokica
  Član
  Fokica

  Potrebna dokumentacija: izvod iz knjige rodjenih, potvrda o prebivalistu i 2 slike. Drzavljanstvo ne treba ako ti i tm imate isto drzavljanstvo. Ne ceka se dugo jer se beba upisuje u pasos roditelja. Mi smo cekali 6 radnih dana.


  Babily
  Član
  Babily

  Treba da upisem svoje dete u svoj pasos. Jel’ predstavlja problem sto nas dvoje nismo prijavljeni na istim adresama?!
  Jel’ zna neko?


  maleenaa
  Član
  maleenaa

  Nije problem.Moj muz je na jednoj adresi ja na drugoj.Dete sam upisala u svoj pasos doduse u ambasadi u Bernu.Mada ne vidim da je i tu nekakav problem cim su mog Stefana upisali.


  Iva&Lule
  Član
  Iva&Lule

  Moj muz ima Fr pasos,ja Srpski sa devojackim prezimenom,jos malo mi istice pasos pa cu promeniti na vencano prezime,a Luka ima svoj pasos izvadili smo kad je imao 3 meseca.

  Jer ako bi se nekad desilo da ga muz povede negde,a on na mom pasosu pa da ne bi bilo problema,ovako ima svoj pasos koji vazi do 5 godina,pa posle ce opet imati drugi kad taj istekne 🙂


  Babily
  Član
  Babily

  E odlicno. Onda ne bi trebalo da bude problema. Javicu sutra sta je bilo.


  Jecca
  Član
  Jecca

  NE znam sto i kod nas ne uvedu te decije pasose, cak iako su bebe. Nina je dobila na cak 10 godina iako je dobila svoj pasos kao beba od 3 meseca, cak i manja cini mi se…. A ti u svakom slucaju Babily, idi lepo u SUP pa pitaj na pravo mesto! Al mislim da ce biti ok…


  Babily
  Član
  Babily

  Grrrrrrrrrr…u SUP-U mi rekli da mora moj muz da potpise ako je beba prijavljena na drugoj adresi. Uopste mi nije jasno sta ce im to jer je dete moje takodje, sta sad eto on ne moze da potpise jer nije tu neko vreme a nama treba pasos hitno. I posto smo u braku ne znam u cemu je problem. Nisam trebala ni da pitam jer koliko su smotani ne bi se sami toga ni setili.


  glorija
  Član
  glorija

  Ko ima pasoš za dete,neka proveri da nije istekao, pošto važi samo 2 godine.


  Mary
  Član
  Mary

  mm ima Svicarski pasos, ja Hrvatski a Mateo je po rodjenju odmah dobio Svicarski jednostavno samo nasa familijarna knjiga i 1 slika gotovo za 15 dana.odmah dobio i ID kartu a sve doslo postom. cas posla


  Iki
  Član
  Iki

  Lara ima austrijski pasos i srpski (u mom je upisana). Srpski smo vadili kad je imala oko 4 meseca. Nije mi nista posebno trebalo, neki formular gde smo se potpislai mm i ja, od njega pasos, moj pasos, uplacen neki iznos (zaboravila sam koliko) i to je to. Fotografije nisu trebale. To sada traje 2 godine, pa posle mora imati posebno svoj pasos.


  May05
  Član
  May05

  Ena ima bosanski pasos,isto kao i ja i mm,ma kod nas nije bio pasos problem vec maticni br,sis su isli u Bosnu pa usput predali za maticni broj,kad su trebali podici kao zakon se promijenio da samo jedan od roditelja moze podici taj br,jos su imali i punomoc koju smo ovdje napravili i preveli kod notara,sve to kosta,mm je morao maksuz ici zbog tog broja,djever takodje,2 puta morao ici u bosnu samo zbog toga,ako trebate Bosanski pasos moraju oba roditelja da se potpisu,mi smo prvi pasos u Becu vadili jer nam je blize(a postom salju kad bude gotov),drugi smo vadili u bosni jer smo tad bili na odmoru,neznam zasto sa tim komplikuju,plus taj br se mora cekati dvije sedmice pa mislim stvarno :uzid:,pasos za djecu vazi dvije godine,a za odrasle 5.


  Babily
  Član
  Babily

  Za srpski trebaju slike za upis u pasos. Ja sam predala slike. Uplatila nesto, popunila papir neki i dala na uvid drzavljanstvo i izvod iz maticne knjige.
  Jedino sto traze potpis roditelja drugog ako niste na istoj adresi sto je moj slucaj.


  nacafaca
  Član
  nacafaca

  Mi smo acku kada je napunio 3 meseca izvadili pasos i mnogo je prakticnije da ima svoj nego da je u mom iz razloga da recimo negde treba samo sa ocem da putuje sta znam iznenada a ako je u mom upisan ne bi mogao zato bolje da beba ima svoj!

Gledanje 1 članaka - 1 do 15 (od 162 ukupno)

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.

Roditelj portal 2017 © Sva prava zadržana.