Ova tema sadrži 2 odgovora, ima 1 glas i poslednji put je ažurirana od strane  anita75love 6 godine, 11 meseci ranije.

Gledanje 1 članka - 1 do 3 (od 3 ukupno)

PORODILJSKO BOLOVANJE


 • CONAC
  Član
  CONAC

  Postovani, imam 6 meseci radnog staza, ali sam pocela da radim a bila sam u drugom mesecu trudnoce tako da sam odmah otisla na porodiljsko bolovanje. Punih 6 meseci mi je bilo 1. februara ali sam porodiljsko otvorila 4. februara. Zanima me koji mi sada procenat pripada za naknadu zarada za vreme porodiljskog odsustva, da li je to 60% ili 100% po najnovijem zakonu? I koja su mi sve dokumenta potrebna za podnosenje tog zahteva, kao i rok za podnosenje samog zahteva? Unapred hvala

  MilicaCale

  conac, bilo ti je potrebno punih 6 meseci, mislim da si to odradila, tako da ti pripada 100%.
  zaista se ne razumem u dokumenta i rok za podnosenje, jer to radi pravna sluzba kod mene. Ja sam im jednostavno odnela papir kojim se otvara bolovanje dan posto sam ga dobila i posle porodjaja doznaku i to je bilo to.


  anita75love
  Učesnik
  anita75love

  Conac, porodiljsko bolovanje ti otvara ginekolog….taj papir nosis u firmu i to je to (sem ako ti nisi vlasnik firme zavrsila si posao!). Dobices posle nekog vremena resenje o otvaranju porodiljskog bolovanja, na kome ce pisati do kada ti traje a to je za prvo i drugo dete godinu dana, a za trece i svako naredno dve godine a racuna se od od dana otvaranja bolovanja.
  :-*

Gledanje 1 članka - 1 do 3 (od 3 ukupno)

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.

Roditelj portal 2017 © Sva prava zadržana.