Roditelj Portal – Trudnoća, beba, roditelj Forumi PORODICA Ishrana Porodice Posna jela,predjela,corbe,salate i kolaci

Ova tema sadrži 191 odgovor, ima 1 glas i poslednji put je ažurirana od strane  Zibic 8 godine, 11 meseci ranije.

Gledanje 166 članaka - 166 do 180 (od 192 ukupno)

Posna jela,predjela,corbe,salate i kolaci


  • mayya
    Član
    mayya

    Mmmmm, deluju mrsno i slasno… Mmmm…


    eniqma
    Član
    eniqma

    Posni su, pravila sam jos ali nisam mogla da slikam posto nisam smela da secem, bili su za moju drugaricu


    ceca-ns
    Član
    ceca-ns

    enigma dopada mi se taj rolatic…. ajd napisi kako ga pravis ako ti nije tesko…. 😆


    nidina
    Član
    nidina

    ove cece jest udarila po hrani smanji zeno malo hehehhehe,hoces da me ubijes……pozz…mmm sve izgleda ukusno ajde daj recept za ovaj rolatic…cekam


    ceca-ns
    Član
    ceca-ns

    [QUOTE]nidina – 22/12/2008 16:54

    ove cece jest udarila po hrani smanji zeno malo hehehhehe,hoces da me ubijes……

    hahaha nadalina…. pa sta cu kad volem da ruckam a ni ti mi ne bezis mnogo…..hahahaha


    nidina
    Član
    nidina

    hhehe nebjezim ja sam tu mmmmmmmmmm uvije spremna da papam …..hahhahaah……sta cu kad volim…pusica …


    eniqma
    Član
    eniqma

    Ceco, recept je na cetvrtoj strani, samo sto oba dela moras da rastanjis posebno. Stavis u onu kesu za zamrzivac pa rastanjis i iseces je(kesu)! Tako oba, i onda ih stvis jedan preko drugog i uvijes u rolat.


    ceca-ns
    Član
    ceca-ns

    aha,ok enigma,skontala sam. hvala ti!!!!!! :-*


    hippeia
    Član
    hippeia

    ceca-ns – 19/12/2008 23:06

    i evo jedan slatkis

    STANGLICE SA ZELE BOMBONAMA

    umutiti 250 gr margarina sa 250 gr secera u prahu,dodati 250 gr mlevenog keksa,250 gr seckanih zele bombona i 250 gr suvog grozdja natopljenog u rumu(ko ne voli moze u neki sok).sve ovo sjediniti,napraviti plocu i ostaviti na hladno mesto da se stegne. seci stanglice i ruckati…hahaha…

    Zar je zele posan? Treba pogledati na kutiji zelea sta pise-koje je sredstvo za zeliranje. Ako je zelatin (sto je meni logicno da jest, pa nikad nisam ni provjeravala) onda to definitivno nije posno, jer je zelatin zivotinjskog porijekla…
    Nije mi jasno ni za one slagove koji se reklamiraju da su posni-da li su stvarno posni, jer svi sadrze kazein, a koliko ja znam kazein se dobija iz mlijeka, osim ako ga ne dobijaju vjestacki, u sto sumnjam…
    Nisam 100% sigurna ni za jedno ni za drugo, ali ukoliko neko jeste bash bi voljela da mi pojasni ove nedoumice- dakle da li se zele pravi od zelatina (za koji znam 100% da nije posan) i da li se kazein dobija direktno iz mlijeka ili ga proizvode vjestacki?

    Inache kad postite, izbjegavate li one proizvode na kojima je naznaceno da je moguce mlijeko u tragovima? Mislim, znam da u njima nema mlijeka, ali oni su duzni to da napisu…

    makica 265

    hippeia – 23/3/2009 12:31

    Zar je zele posan? Treba pogledati na kutiji zelea sta pise-koje je sredstvo za zeliranje. Ako je zelatin (sto je meni logicno da jest, pa nikad nisam ni provjeravala) onda to definitivno nije posno, jer je zelatin zivotinjskog porijekla…
    Nije mi jasno ni za one slagove koji se reklamiraju da su posni-da li su stvarno posni, jer svi sadrze kazein, a koliko ja znam kazein se dobija iz mlijeka, osim ako ga ne dobijaju vjestacki, u sto sumnjam…
    Nisam 100% sigurna ni za jedno ni za drugo, ali ukoliko neko jeste bash bi voljela da mi pojasni ove nedoumice- dakle da li se zele pravi od zelatina (za koji znam 100% da nije posan) i da li se kazein dobija direktno iz mlijeka ili ga proizvode vjestacki?

    Inache kad postite, izbjegavate li one proizvode na kojima je naznaceno da je moguce mlijeko u tragovima? Mislim, znam da u njima nema mlijeka, ali oni su duzni to da napisu…

    Hippi nisam znala to za zelatin???A ja kupovala i jela!! 😯 A onaj kao fora posni sir sadrzi kazein za koji sam i ja procitala da je zivotinjskog porjekla.A sto pise da moze sadrzati tragove mlijeka ne mora da znaci da nije posno jer npr.ima vise vrsta nekog keksa pa neki od njih moze da zadrzi tragove mlijeka ali ne moraju svi!Bas mi je krivo sto posni sir nije posan,a vidjela sam i na hulala pise da ima kazeina…


    hippeia
    Član
    hippeia

    makica 265 – 23/3/2009 12:51

    [QUOTE]hippeia – 23/3/2009 12:31

    Zar je zele posan? Treba pogledati na kutiji zelea sta pise-koje je sredstvo za zeliranje. Ako je zelatin (sto je meni logicno da jest, pa nikad nisam ni provjeravala) onda to definitivno nije posno, jer je zelatin zivotinjskog porijekla…
    Nije mi jasno ni za one slagove koji se reklamiraju da su posni-da li su stvarno posni, jer svi sadrze kazein, a koliko ja znam kazein se dobija iz mlijeka, osim ako ga ne dobijaju vjestacki, u sto sumnjam…
    Nisam 100% sigurna ni za jedno ni za drugo, ali ukoliko neko jeste bash bi voljela da mi pojasni ove nedoumice- dakle da li se zele pravi od zelatina (za koji znam 100% da nije posan) i da li se kazein dobija direktno iz mlijeka ili ga proizvode vjestacki?

    Inache kad postite, izbjegavate li one proizvode na kojima je naznaceno da je moguce mlijeko u tragovima? Mislim, znam da u njima nema mlijeka, ali oni su duzni to da napisu…

    Hippi nisam znala to za zelatin???A ja kupovala i jela!! 😯 A onaj kao fora posni sir sadrzi kazein za koji sam i ja procitala da je zivotinjskog porjekla.A sto pise da moze sadrzati tragove mlijeka ne mora da znaci da nije posno jer npr.ima vise vrsta nekog keksa pa neki od njih moze da zadrzi tragove mlijeka ali ne moraju svi!Bas mi je krivo sto posni sir nije posan,a vidjela sam i na hulala pise da ima kazeina…

    Makice nemoj da me zezas da posni sir nije posan??? Aaaaaa, kud ovo procitah!!! Sta ja sad da jedem, pitam ja vas??? Ubijam se svaki dan toplim sendvicima od tog sira 🙁
    Mada Makice, ja mislim da sam citala sastav i ne sjecam se za kazein u posnom siru, ma valjda bih ga primijetila, meni to ne moze promaci… 😐 A ima u pg jedan restoran koji je u vlasnistvu SPC i u kome se u vrijeme posta sluze iskljucivo posna jela. Tu imas da narucis i picu i razne kolace sa slagom, pa kontam mozda ipak…:roll:

    Za zelatin je istina da je zivotinjskog porijekla, ali ne i zele 🙂 Ponukana znatizeljom (a i praznim zelucem) odjurila sam u obliznju prodavnicu i kupila zele cije sredstvo za zeliranje je agar-agar, jeeeeeiiii :bravo: Upravo mu dolazim glave 😛

    Iva_A.A.A.

    hippeia – 23/3/2009 15:32

    [QUOTE]makica 265 – 23/3/2009 12:51

    [QUOTE]hippeia – 23/3/2009 12:31

    Zar je zele posan? Treba pogledati na kutiji zelea sta pise-koje je sredstvo za zeliranje. Ako je zelatin (sto je meni logicno da jest, pa nikad nisam ni provjeravala) onda to definitivno nije posno, jer je zelatin zivotinjskog porijekla…
    Nije mi jasno ni za one slagove koji se reklamiraju da su posni-da li su stvarno posni, jer svi sadrze kazein, a koliko ja znam kazein se dobija iz mlijeka, osim ako ga ne dobijaju vjestacki, u sto sumnjam…
    Nisam 100% sigurna ni za jedno ni za drugo, ali ukoliko neko jeste bash bi voljela da mi pojasni ove nedoumice- dakle da li se zele pravi od zelatina (za koji znam 100% da nije posan) i da li se kazein dobija direktno iz mlijeka ili ga proizvode vjestacki?

    Inache kad postite, izbjegavate li one proizvode na kojima je naznaceno da je moguce mlijeko u tragovima? Mislim, znam da u njima nema mlijeka, ali oni su duzni to da napisu…

    Hippi nisam znala to za zelatin???A ja kupovala i jela!! 😯 A onaj kao fora posni sir sadrzi kazein za koji sam i ja procitala da je zivotinjskog porjekla.A sto pise da moze sadrzati tragove mlijeka ne mora da znaci da nije posno jer npr.ima vise vrsta nekog keksa pa neki od njih moze da zadrzi tragove mlijeka ali ne moraju svi!Bas mi je krivo sto posni sir nije posan,a vidjela sam i na hulala pise da ima kazeina…

    Makice nemoj da me zezas da posni sir nije posan??? Aaaaaa, kud ovo procitah!!! Sta ja sad da jedem, pitam ja vas??? Ubijam se svaki dan toplim sendvicima od tog sira 🙁
    Mada Makice, ja mislim da sam citala sastav i ne sjecam se za kazein u posnom siru, ma valjda bih ga primijetila, meni to ne moze promaci… 😐 A ima u pg jedan restoran koji je u vlasnistvu SPC i u kome se u vrijeme posta sluze iskljucivo posna jela. Tu imas da narucis i picu i razne kolace sa slagom, pa kontam mozda ipak…:roll:

    Za zelatin je istina da je zivotinjskog porijekla, ali ne i zele 🙂 Ponukana znatizeljom (a i praznim zelucem) odjurila sam u obliznju prodavnicu i kupila zele cije sredstvo za zeliranje je agar-agar, jeeeeeiiii :bravo: Upravo mu dolazim glave 😛

    Kako nije posan ja kupujem i na njemu pise da je pogodan i za vegeterijance a uz put da je i posan i nesadrzi taj kazein,cak kupujem i kackavalj koji je posan-mozda nekupujemo isti ali sto puta sam pitala u prodavnici i oni mi tvrde da je postan i da ne sadrzi nista sto je zivotinjskog porekla


    hippeia
    Član
    hippeia

    Ma ne znam, ako sadrzi kazein onda bi trebalo da nije posan, a ljudi to ne znaju, jer misle da je kazein tek neki tamo aditiv. Kazein je bjelancevina zivotinjskog porijekla, nalazi se u mlijeku u obliku kalcijumove soli, a kada koagulira (pod uticajem nekih enzima), dobija se sir.
    U frizideru imam dvije vrste biljnog sira i pogledala sam sastav-oba sadrze kazein. Mozda stvarno postoje i biljni sirevi koji ga ne sadrze, ali meni je sad i logicno da ga sadrze.

    Malo sam u zbunu, znajuci da u ovom restoranu koji sam pominjala sluze pice s tim sirom kao i dezerte sa slagom. Bas cu da ih pitam znaju li za kazein i kako se to uopste tretira- da li kao posno ili ne.
    Postoji mogucnost da se taj kazein vjestacki sintetise, a da se ne izoluje iz mlijeka, ne znam zaista…Bas cu da pitam…


    krcko
    Član
    krcko

    ljudi treba mi hitna pomoc
    recepti su sjajni iskoristicu puno toga za slavu sledece nedelje
    ali
    stalno se pominje biljna pavlaka

    na koju se pavlaku misli – jel to ona u tetrapaku sto ima da se kupi slatka pavlaka biljna ili neka druga
    ako je ta kad kazete u receptima recimo 4 kasike biljne pavlake jel se misli da se ta pavlaka predhodno umuti ili onako tecna????

    🙄 molim za objasnjenja oko tih biljnih pavlaki


    hippeia
    Član
    hippeia

    Postoji i slatka i kisela biljna pavlaka, ali svaka sadrzi kazein (bar ove koje sam ja provjeravala), a samim tim ispada da nisu posne!

    Ako mislis na slatku, onda je logicno da ona treba da se umuti, da bi se dobila slag-pjena, ali ako je u pitanju kisela- pretpostavljam da se koristi isto kao i pavlaka za kuvanje, onako direktno iz pakovanja…

Gledanje 166 članaka - 166 do 180 (od 192 ukupno)

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.

Roditelj portal 2017 © Sva prava zadržana.