Roditelj Portal – Trudnoća, beba, roditelj Forumi PORODICA Ishrana Porodice Posna jela,predjela,corbe,salate i kolaci

Ova tema sadrži 191 odgovor, ima 1 glas i poslednji put je ažurirana od strane  Zibic 8 godine, 11 meseci ranije.

Gledanje 181 članaka - 181 do 192 (od 192 ukupno)

Posna jela,predjela,corbe,salate i kolaci


  • krcko
    Član
    krcko

    hvala
    ali ja nigde nisam videla tu kiselu biljnu pavlaku niti tu za kuvanje samo slatku?! – zkolace kao slag ?

    izvinjavam se ako sam dosadan sta cu kad ne znam 🙄


    hippeia
    Član
    hippeia

    Biljna kisela se isto prodaje u tetrapaku, samo rijetko gdje ima da se kupi…ja samo jednom vidjela u jednoj prodavnici…


    krcko
    Član
    krcko

    pa nista ubacim onda biljnu za kuvanje
    ali
    odem ja da kupim juce tu biljnu za kuvanje i u sastojcima ne nadjem taj kazein sto ti kazes nego jos gore pise lepo mlecni proteini na jednoj a na drugoj mleko u prahu

    a pise biljna???!!!! 😯


    hippeia
    Član
    hippeia

    Pa kazem ti ja…lijepo oni napisu biljna, pa ko ne cita deklaracije peca se… u sustini ona i jest na biljnoj bazi, ali definitivno joj dodaju mlijecne proteine, najcesce kazein…

    makica 265

    Hippi to je onaj sir slican kao trapist,ima ga u crvenom i zutom omotu.I ja sam ga jela dok nisam procitala za taj kazein.Ma sto ti kazes oni napisu da je biljnog porijekla a ovamo ko cita sastav…
    Ja ga vise ne kupujem…A bas strava sto imate taj restoran SPC to ti je sigurno sve posno tu,paze oni.


    T3
    Član
    T3

    evo par recepata za posne sitne kolacice.
    jednostavni su,lako i brzo se spremaju,a pritom su i ukusni.

    MACJE OCI

    potrebno:
    500g ratluka
    300g kokosovog brasna
    6cokoladnih bananica

    priprema:
    ratluk i kokos dobro umesiti i razviti koru ao za rolat.na pocetak staviti cokoladne bananice u dva reda,staviti malo smese da se bananicene pomere,zatim uviti u rolat,ali pazljivo.
    na kraju rukama izvuci usi.


    T3
    Član
    T3

    PIRAMIDE

    potrebno:
    250g ratluka
    pola margarina 125g
    250g susama

    priprema:
    istopiti margarin i ratluk i na kraju dodati susam.
    smesu sipati u kalup i u sredinu staviti seceni zele.
    odozgo sipati jos malo fila i ostaviti da se ohladi.

    SISARKE

    potrebno:
    1 margarin
    150g secera
    4 kasike kakaa
    4 stangle cokolade
    kasika,dve meda
    350g kornfleksa

    priprema:
    u otopljenu masu dodati kornfleks,ostaviti da se prohladi i stavljati u cediljku za limun,da se dobije oblik sisarke.
    ostaviti na hladno da se stegne.


    T3
    Član
    T3

    LUBENICE

    potrebno:
    400g secera
    16kasika vode
    1 margarin
    250g mlevenih oraha
    250g mlevenog keksa
    crvena i zelena boja

    priprema:
    prokuvati400g secera sa 16kasika vode,u to dodati 1 margarin i ostaviti jos malo da se kuva.
    skloniti masu sa sporeta i dodati 250g mlevenih oraha,250gmlevenog keksa,sve dobro izmesati i podeliti na dva jednaka dela.
    u prvi deo dodati zelenu boju,a u drugi crvenu.
    od crvene boje napraviti 10 jednakih loptica,a od zelenih napraviti 10 jednakih pljeskavica.
    crvene loptice obavijati zelenim pleskavicama.
    loptu isecite na 8 delova,a kao semenke iseckajte komadice cokolade.

    DETELINA

    postupak:
    ukuvati 250g secera sa 8 kasika vode, u to dodati 200g mlevenog keksa i na kraju sipati zelenu boju za kolace i od toga praviti male rolne.
    kad se napravi prva prelije se topljenom cokoladom,zatim se napravi druga rolnica i zajedno se preliju cokoladom.
    zatim se napravi i treca rolna koja se stavi na prethodne dve i sve zajedno se preliju cokoladom.


    T3
    Član
    T3

    PASTRMKA SA BADEMIMA

    potrebno:
    4 komada pastrmki
    100g badema
    100g maslaca
    so
    100g limuna
    30g brasna

    priprema:
    filete pastrmke posolite i premazite limunovim sokom.
    uvaljajte ih u brasno i
    na zagrejanom maslacu proprzite filete sa obe strane.
    kad su pastrmke gotove na istoj masnoci preprzite oljustene i na listice iseckane bademe.
    bademe i maslac prelijte po filetima i posluzite sa prilogom po zelji.


    goranche
    Član
    goranche

    makica 265 – 5/4/2009 19:26

    Hippi to je onaj sir slican kao trapist,ima ga u crvenom i zutom omotu.I ja sam ga jela dok nisam procitala za taj kazein.Ma sto ti kazes oni napisu da je biljnog porijekla a ovamo ko cita sastav…
    Ja ga vise ne kupujem…A bas strava sto imate taj restoran SPC to ti je sigurno sve posno tu,paze oni.

    Pozdrav moje dame.Evo i jedan muskarac da se prikaci na forum.Ja radim u jednom mega marketu na odeljenju EVE i stalno imamo problema sa objasnjavanjem koja je pavlaka posna.

    Kod nas nema da se kupi cista biljna pavlaka.Sve imaju mlecnu kiselinu i mleko u prahu.kao i svi biljni sirevi a posebno Gaudino i Edamino koji se uvoze iz makedonije.Elem,Bila je jedna kaludjerica u kopovini koja je cula kako pricam sa musterijom da nijedna pavlaka nije posna.Prikljucila se razgovoru i rekla gospodji da slobodno moze da koristi te pavlake jer i oni u manastiru za vreme posta koriste iste kao i sireve i da nece zgresiti ili se omrsiti ako ih koristi.

    P.S : Mnogo ste mi pomogle oko posnih jela jer sad znam sta cu za slavu.Prvi put slavim ove godine a neozenjen sam tako da cu morati sve sam sto i nije problem jer volim da provodim vreme u kuhinji.
    Muskarci kuvaju jer to vole dok dame smatraju da im je to obaveza.

    Pozdrav


    hippeia
    Član
    hippeia

    goranche thx a lot za ove informacije 🙂


    Zibic
    Član
    Zibic

    e pa dragi moji mlijeko u prahu vam sadrzi cak 32 posto masnoce ako je ono iz njemacke. ja sam ga koristila za kafu ali kad sam to procitala jok vise ni u ludilu jer sam sklona povecanom kolesterolu.

    moj sin pije sojino mlijeko i ono je sigurno bez kazeina, jer njemu smeta kazein i selen. imate i sojino vrhnje ali opet pogledajte sta pise u sastojci. ovo sto ja uzimam za pravljenje slaga je bez kazeina.

    svima pozdrav

Gledanje 181 članaka - 181 do 192 (od 192 ukupno)

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.

Roditelj portal 2017 © Sva prava zadržana.