Ova tema sadrži 4 odgovora, ima 1 glas i poslednji put je ažurirana od strane  Aleksa1974 6 godine, 8 meseci ranije.

Gledanje 1 članaka - 1 do 5 (od 5 ukupno)

Postovanje

 • Aleksa1974

  Otac sam bebe od 4 meseca,trenutno sam u inostranstvu,mama i beba se nalaze u Beogradu,inace pitao bih sve ovde,malom nasem decaku je snimljena leva saka radi utvrdjivanja starosti kostane srzi,decak ima 3,5 meseci,utvrdjeno je da mu je kostana srz starosti tek novorodjene bebe,molio bih ako nesto neko zna o tome da napise ili posalje email na [email protected] s’obzirom da sam u inostranstvu a supruga u Srbiji,brinem pa zelim da znam sta to znaci za naseg decaka,i nas uopste,dal je to ozbiljno,i koliko,a rezultate ocekujemo..
  Zahvalio bih se svima na evenutalnim odgovorima

  Aleksa


  pulinka
  Član
  pulinka

  Poštovani Aleksa, nažalost ne znam baš ništa što bi vam pomoglo i izvinjavam se što vam uopšte odgovaram, ali daću vam najdobronamerniji predlog, zaista iz najbolje namere i iz mog dosadašnjeg iskustva sa pedijatrima i doktorima uopšte.
  Kada je vaše dete u pitanju, nemojte dozvoliti sebi da vas doktori dovedu u situaciju u kojoj ste sada-da ne znate ništa.
  Pitajte doktore, to je vaše ne samo pravo nego i obaveza-to je vaše dete i vi se borite za njega! Davite ih, gnjavite, budite ljubazni, ali uporni i nepokolebljivi, nemojte pristajati na nejasne odgovore, izbegavanje odgovora, zastrašivanje rečima da ste/ćete ugroziti zdravlje deteta ako uradite/ne uradite to i to…Prema mom iskustvu, doktori koji se tako ponašaju prema pacijentima su zapravo oni koji svoj posao ne znaju i koji iza takvog stava kriju SVOJE neznanje i nestručnost, a ako ništa drugo onda neljudskost.
  Pravi stručnjaci u svojoj profesiji vas nikad neće dovesti u situaciju da se o zdravlju svog deteta raspitujete po forumima. Od pravih stručnjaka ćete dobiti pošten i razumljiv odgovor.
  Vi imate sreće utoliko što su mama i dete u Beogradu. Tamo je izbor najširi i trebalo bi da su stručnjaci najbolji. Angažujte rodbinu ako možete, raspitajte se, promenite lekara ako treba-nađite nekog ko će vam uliti poverenje i pružiti odgovore.
  Izvinjavam se još jednom zbog svoje iskrenosti i nemogućnosti da pomognem, ali zaista, neobično mi je da pročitam da su detetu radili jedno ne baš standardno ispitivanje, a da pri tome vi još uvek ne znate niti zašto je ispitivanje rađeno niti šta možete da očekujete.

  Aleksa1974

  Ok,hvala jos jednom,ja sam u inostranstvu,oni su juce to uradili,inace ja ovo pitam jer svakako cu saznati zasto je to tako,i zbog cega,hteo sam da se informisem i ovde,u slucaju da treba da ne znam kako bih rekao,tesim sebe,mamu i da dolazim nazad..malo sam nestrpljiv svakako,znam da ce majka biti na nivou da ispia sve sto treba,ali ja nisam tamo pa na ovaj nacin sam hteo da cujem slicna iskustva..ako ih ima..jer sam zabrinut iskreno..inace okolnosti su takve da je majci mog deteta otac tesko bolestan sada bas u ovom trenutnku pa mozda i zbog jurnjave oko toga svega,a imamo i jos jednog decaka od dve godine mozda ni sama nije svesna ozbiljnosti tih ispitivanja.analiza..pa sam hteo da se sam uverim u to..na nacin sada koji mi je moguc..ali ako se stvarno sve to iskomlikuje ja cu se vrataiti..naravno..


  pulinka
  Član
  pulinka

  Evo, Aleksa, ja sam kratko provrtela internet pa vidim da se kod vašeg sina zapravo određivala koštana starost, i da se situacija kao kod njega naziva na engleskom delayed bone age, i da za nju može postojati niz najrazličitijih uzroka-od toga da je u pitanju samo dete koje je samo sitne građe jer su mu i preci takvi, pa do nekih stanja hormonalne neravnoteže i sl. Ako je za utehu, ne vidim na spisku nikakvu fatalnu bolest, iako neka od tih stanja zahtevaju lečenje. Ne znam koliko se snalazite sa engleskim i sa medicinskom terminologijom, evo ja sam našla ovaj link, na njemu se nabrajaju neki uzroci, međutim, mislim da je vrlo nezahvalno tražiti dijagnoze po internetu, jer su na njemu redovno nabrojane i one najgore, a zapravo najmanje verovatne opcije. Sve u svemu, meni deluje da je stvarno prerano za bilo kakvu brigu dok ne saznate mnooogo više od doktora. Želim vam sve najbolje!

  Aleksa1974

  Ok,pozabavicu se ovim,inace sam na Malti…trentuno, inace zivim u USA ..videcu sta se desava ..

  Hvala vam najlepse..

Gledanje 1 članaka - 1 do 5 (od 5 ukupno)

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.

Roditelj portal 2017 © Sva prava zadržana.