Roditelj Portal – Trudnoća, beba, roditelj Forumi DECA Dojenje Prekid dojenja uz dostinex tablete

Ova tema sadrži 3 odgovora, ima 1 glas i poslednji put je ažurirana od strane  malisha75 7 godine, 11 meseci ranije.

Gledanje 1 članka - 1 do 4 (od 4 ukupno)

Prekid dojenja uz dostinex tablete


 • jim
  Član
  jim

  Da li je neko uzimao dostinex tablete za prekid dojenja?kako se tacno pije?


  malisha75
  Član
  malisha75

  Jim, ko ti je preporucio te tablete? Nije to lek koji se uzima na svoju ruku. Ako treba da ga pijes radi zaustavljanje vec uspostavljene laktacije, doziranje zavisi od vise faktora (koliko dugo dojis, koliko intenzivno, koliko imas mleka, da li bolujes od nekih bolesti i sl). Obicno se savetuje uzimanje pola tablete od 0,5 mg, na 12h (ukupno 4 doze, znaci dva dana), ali posavetuj se jos sa dr obavezno.


  jim
  Član
  jim

  ja sam vec pila te tablete sa prvom bebom, jer nikako nisam mogla prirodno da zaustavim laktaciju.sada treba opet da prekinem uz njihovu pomoc. Posto ih nema u slobodnoj prodaji, moram da nabavim preko jedne apoteke. Stvar jeu tome sto se nabavlja na komad i jaaako su skupe a ja se ne secam kako mi je dr prepisao tada. U srbiji trenutno nemam zdravstvejo osiguranje, pa da ne idem kod privatnog ako ne mora…….


  malisha75
  Član
  malisha75

  Pa ovo što sam ti ja napisala je ono što piše i u uputstvu za lek. Ispada da ti trebaju samo dve tablete. Ako si već jednom imala isti problem i rešila ga uz pomoć istog leka, a u tvom zdravstvenom stanju se ništa nije promenilo, onda pretpostavljam da možeš da ponoviš. Mada bi se verovatno sigurnije osećala uz podršku lekara koji ima iskustva sa tim lekom. Čitala sam na nekim forumima da su se žene žalile na teško podnošenje leka, mučninu i slično. Ostatak postupka (podvezivanje dojki, hladni oblozi i slično) se sprovode po potrebi kao i kod ablaktacije uz pomoć bromokriptina (o tome imaš i ovde na drugoj temi).

Gledanje 1 članka - 1 do 4 (od 4 ukupno)

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.

Roditelj portal 2017 © Sva prava zadržana.