Ova tema sadrži 543 odgovora, ima 1 glas i poslednji put je ažurirana od strane  Olga Gromova 5 godine, 9 meseci ranije.

Gledanje 541 članka - 541 do 544 (od 544 ukupno)

Sta kuvate danas? 3. deo

  • Nataša 86

    Mlinci sa piletinom….

    JelenaCrochet

    Ja sam danas deci spremala odlične kolače po ovom receptu

    Kolač od čokolade i kokosa

    Sastojci :

    Za testo:

    100 g bele čokolade

    100 grama margarina

    Šećera 100 g

    5 jaja ( ili 4 velika )

    100 grama brašna

    1.5 kašičice prašak za pecivo

    4 kašike rendanog kokosa

    1 kašika skroba

    vanila ,prstohvat soli

    Za čokoladno-kokosov fil:

    200 g bele čokolade

    750 ml . pavlake

    7 g želatina

    1 šolja kokosa

    Za međusloj :

    Suvi Mango

    Đus

    Priprema :

    Dan pre spremanja torte mango natopite u soku od pomorandže.

    Priprema osnove

    Čokolada se topi na pari ili u mikrotalasnoj, nakon čega je treba ohladiti .
    Umutiti margarin, dodajte otopljenu čokoladu, vanilu i umutiti ponovo .
    Razdvojte belanca od žumanaca. Umutiti žumanca sa šećerom i dodajte u mešavinu margarin-čokolade.
    Belanca ulupajte u čvrstu penu i nežno pomešajte sa preostalom smesom.
    Pomešajte sve suve sastojke ( brašno , skrob , kokos , vanilu , so, prašak za pecivo ) , lagano promešajte i pomešajte ih sa tečnim sastojcima ( margarin – jaje mešavina )
    Podmazati pleh, staviti papir za pečenje na dno pleha, a stranice posuti brašnom.
    Sipajte testo u pleh i peći na 180 C oko jedan sat .

    Čokoladno-kokosov fil

    Pripremiti 250 ml pavlake i ubaciti sitne komadiće čokolade. Zagrejati na pari ili u mikrotalasnoj dok se čokolada potpuno ne istopi.

    Promešajte i staviti u frižider tri sata ili dok se ne ohladi.

    Ulupati 500 ml pavlake. Pripremljenu masu čokolade ipavlake umutiti mikserom i polako dodavati ulupan šlag od pavlake.

    Nastavljajući da mutiti dodajte pripremljeni želatin ( natopljen i rastvoren u količini tečnosti naznačenoj na pakovanju ). Kada se želatin ravnomerno sjedini sipajte kokos u fil i blago promešajte.

    Kako da sastavite tortu

    Činiju odgovarajuće veličine, koju ste pripremili, prekrijte folijom. Sipajte skoro ceo fil ( ostavite samo za tanak sloj između kora).

    Osnovu podelite na dva dela. Na fil treba staviti prvu koru, preliti sokom u kojem je bio potpopljen Mango ( opciono, u sok možete dodati alkohol po ukusu). Premažit koru filom i nanesite u jednom sloju Mango. Nanesite ostatak fila na mango i prekrijte drugomkorom koja je takođe natopljena u soku. Nežno pritisnite rukom tortu, kako bi izašao vazduh između slojeva i stavite u frižider preko noći .
    Ujutru izvadite tortu iz frižidera i na pripremljenu tacnu pažljivo okrenite tortu iz činije. Skinite foliju. Od gore tortu možete preliti otopljenom čokoladom.

    Recept je od moje snaje a objavila ga je na Tortecake.com

    Evo i slike
    [img=http://www.tortecake.com/images/Kolac%20od%20cokolade%20i%20kokosa.jpg]Kolač od čokolade i kokosa[/img]

    sladjamala

    Danas smo se malo ulenjili, jer je baka spremila odličnu piletinu sa povrćem 🙂

    Olga Gromova

    Salata sa celerom i piletinom. Neobično je, ali bas ukusno ispalo.

    http://kuvamo.com/recept/salata-sa-celerom-i-piletinom-1142
    [img=http://kuvamo.com/photos/2014/1142/1142.jpg]320*240[/img]

Gledanje 541 članka - 541 do 544 (od 544 ukupno)

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.

Roditelj portal 2017 © Sva prava zadržana.