Roditelj Portal – Trudnoća, beba, roditelj Forumi PORODICA Ishrana Porodice Upomoc treba mi recept hitno…

Ova tema sadrži 264 odgovora, ima 1 glas i poslednji put je ažurirana od strane  Olga Gromova 6 godine, 12 meseci ranije.

Gledanje 226 članaka - 226 do 240 (od 265 ukupno)

Upomoc treba mi recept hitno…


  • Iva&Lule
    Član
    Iva&Lule

    Milice,bolje brasno sa vodom,nego przeno brasno kao zaprska.Ja sam danas pekla neke paprike u rerni i dodala kasicicu integralnog brasna,malo paprike i razmutila sa vodom i prelila da se zapece.Pa sta znam, svi doktori kod nas nemojte zaprsku nije zdrava,izbegavajte jela sa zaprskom,posle svake operacije ishrana 6 meseci bez zaprske…iskreno meni je zaprska otuzna,nekako bezukusna.Ukus jelu mozes poboljsati na hiljadu nacina i zacina 😆 Eno idi pogledaj u kuvaru gde su samo slike i recepti nista sa zaprskom nema :)Danas ove paprike ne racunam, jer nije brasno przeno na ulju 🙂

    MilicaCale

    Ma, znam, sve razumem. A i mislim da se misli na one prave, grozne zaprske, sa 1kg masti i puuno aleve paprike, da, i obaveznog przenog luka, pa sve pliva u crvenoj masnoci, bljak.
    Ja uopste ne stavljam brasno u paprike.
    Zaprska samo za nekoliko postojecih variva. I to obavezno kad je sve ostalo samo bareno. A obozavamo jela iz rerne, sve zajedno ispod folije pa na krckanje. Tu nema ni przenja, ni zaprske, ma nicega.
    Sta cu, svi mi imamo svoje male poroke…
    PS. Slabo mi ide kuvanje po receptu, odlicno improvizujem, tako da ovde samo kradem ideje…
    I nema sanse da me neko ubedi da ja mogu da se najedem od slatkog kupusa, corbastog graska ili boranije i paprikasa gde je voda providna. Probala. Odmah posle takvog rucka prelazim na slatkise. I eto ti jos vece stete 🙂

    tratincica

    crvena sonja – 20/10/2009 23:40

    Evo Katarina jedne.

    http://www.blogoye.org/kuhinjica/62140/%C8okoladna+bomba.html

    Pravila sam je i odlicnog je ukusa.
    Mana joj je sto je mala i sto mi je gornji deo curio kad sam skinula kalup nakon 24h u frizideru, ali je zato 3 i 4 dan bila fantazija (tek tad se stegla kako treba). I da, malo je teza.

    Probaj moud cake (valjda se tako pise), sav je cokoladan, socan, ubiracan.
    http://neretvanskanostalgija.blogspot.com/search/label/cokolada

    Ili
    http://sweetcorner-jasenka.blogspot.com/2009/06/cokoladna-tortica.html

    Sto se tice Minjinog bloga, dobar je ali ima i boljih.


    T3
    Član
    T3

    iskusne domacice i kuvarice da vas nesto priupitam..

    doduse netreba mi recept nego savet i to pod hitno,pa posto neznadoh gde da postavim svoje pitanje stavicu ga ovde..

    kupila sam pre neki dan zamrznute girice ili ti male ribice..e sad na koji nacin je najbolje da ih ispecem u tiganju ili serpi sa puno ulja (slican princip ko u fritezi)..???
    da ih poklopim ili ostavim tako da se krckaju,koliko dugo vremenski one treba da se peku?
    prvi put ih pecem u kucnoj varijanti a bas mi se danas prijele iste medjutim bojim se( mada vec znam da je to neizbezno) da ce mi kuca bazditi tj bas se osecati i mirisati na iste…postoji li neki nacin da taj njihov specifican miris jos u toku pecenja ublazim?
    sve koje imaju iskustva sa pripremom ove hrane molim za pomoc ili bilo koji savet..hvala unapred..


    T3
    Član
    T3

    osta ja sinoc bez moje planirane vecere.. 😆
    ali nisam se usudila da spremim iste bez nekog makar jednog vaseg saveta ili recepta kako da ih najlakse i najbrze ispecem ,a da se sto manje osecaju a pritom budu ukusne.. :neznam:
    jel moguce da ih niko nikad nije spremao u kucnom izdanju ? :hmm:

    nadam se da ce mi bar iva ili jeca kao iskusne i profi domacice pomoci ..danas neverujem da cu izdrzati da ne jedem iste..stoga help.. 😛

    crvena sonja

    T3 spremala ih ja jednom pa je bilo ulja svugde.

    U dublju posudu pomesati maslinovo ulje sa obicnim.Pola-pola Dobro zagrejati i ubaciti otopljene girice.
    Brzo se isprze,kuca ce da ti se oseti strasno i moguce da ce da prska poklopi i prodrmaj.Videces po boji da su isprzene.


    T3
    Član
    T3

    crvena sonja – 6/11/2009 11:12 T3 spremala ih ja jednom pa je bilo ulja svugde. U dublju posudu pomesati maslinovo ulje sa obicnim.Pola-pola Dobro zagrejati i ubaciti otopljene girice. Brzo se isprze,kuca ce da ti se oseti strasno i moguce da ce da prska poklopi i prodrmaj.Videces po boji da su isprzene.

    hvala sonja puno…mada posle ovog sto mi isprica a otprilike sam to i znala tj mogla da pretpostravim ni nejedu mi se vise iste.. 🙁

    ali probacu da ih spremim i isprzim po tvom upuitstvu valjda ne budu prskale i osecale se bas tako puno.. 🙂

    hvala u svakom slucaju na savetu i pomoci! :-*

    crvena sonja

    Ima li kod vas neka ribarnica sto przi i pece ribu?Ovde kod nas ima aviso i nije skupo.
    Kad mi se jedu odem tamo i uzmem przene.

    MilicaCale

    T3, ja spremala, na terasi (trazila sam od sveki za rodjendan reso, dobila onaj sa dve ringle. Ribice razmrznes i operes, posolis i uvaljas u brasno.
    Dobro ugrejes ulje i ubacis. Kao kad przis pomfrit. Isti je princip, kad pozute, vadis.
    Ako se dobro osuse pre przenja, ne prskaju skoro uopste. recimo, operes pa ocedis, mozes i salvetom ili krpom da osusis, pa tek onda solis.
    Smrde kao i svaka druga riba. Ja preporucujem papaline, vise lice na beovice i manje smrde.
    Ne poklapas, jer onda se krckaju, a treba da se prze. A i kondenzuje se para na poklopcu, pa pada nazad i onda prska.
    Prijatno.


    T3
    Član
    T3

    pa neznam.. :neznam: znam da ima i postoji mesto gde peku pilice a za ribu nisam cula..mada sto ti kazes najjednostavnije je tako odneti da se ispece negde ili vec kupiti istu gotovu,a ne zezati se jer bas i nisu nesto preterano zahvalne da se spremaju kod kuce…

    hvala milice i tebi puno na savetima.. :HAG:

    videcu jos se premisljam da li da ih uopste i pocinjem spremati ili ne..mozda ih ipak poklonim nekom hihihi 😆 ili pak odnesem kod mame pa nek ih ona przi i bakce se sa njima..al sam lukava i vesta.. 😆

    MilicaCale

    Nema na cemu. Eto ideje, bas mi se sad jedu. A imam jednu kesu u zamrzivacu :). Znam sta cemo za veceru.

    MilicaCale

    Iva&Lule – 22/10/2009 13:40

    Milice,bolje brasno sa vodom,nego przeno brasno kao zaprska.Ja sam danas pekla neke paprike u rerni i dodala kasicicu integralnog brasna,malo paprike i razmutila sa vodom i prelila da se zapece.Pa sta znam, svi doktori kod nas nemojte zaprsku nije zdrava,izbegavajte jela sa zaprskom,posle svake operacije ishrana 6 meseci bez zaprske…iskreno meni je zaprska otuzna,nekako bezukusna.Ukus jelu mozes poboljsati na hiljadu nacina i zacina 😆 Eno idi pogledaj u kuvaru gde su samo slike i recepti nista sa zaprskom nema :)Danas ove paprike ne racunam, jer nije brasno przeno na ulju 🙂

    Povlacim rec, skuvala kupus samo sa razmucenim brasnom, ne zaprskom i ne vidim razliku u ukusu. Aleva paprika nije neophodna, crveno je od paradajza. Zakljucak, moguce je gotovo potpuno izbaciti zaprsku (u svakom slucaju ne stavljam u paprike, corbe…)


    T3
    Član
    T3

    samo da kazem da sam juce pekla girice..nije nista strasno ,a kanila sam se pre toga par dana tj dvoumila da li da se usudim ili ne.. 🙄 u tiganju koji ne lepi sa puno ulja i bas su ispale super,poklopila sam ih tako da nisu bog zna kako smrdele niti se osecale ni za vreme ni posle przenja..rasturili smo se od istih..i za prvio pecenje u kucnoj varijanti i vise sam nego zadovoljna kako su ispale.. :bravo:

    MilicaCale

    :bravo: za girice


    nicegirl
    Član
    nicegirl

    Upomoc, trazim recept za tartiflet, recept je dala Iva, prelistala sam dosta stranica, ali recept nisam pronasla, samo sliku koju je danas postavila Uki&Ada, izgleda mi bas ukusno

Gledanje 226 članaka - 226 do 240 (od 265 ukupno)

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.

Roditelj portal 2017 © Sva prava zadržana.