Ova tema sadrži 1 odgovor, ima 1 glas i poslednji put je ažurirana od strane  ddjxxi 12 godine, 3 meseci ranije.

Gledanje 1 članka - 1 do 2 (od 2 ukupno)

VAŠE PRIČE


 • Jovana Stojanović
  Glavni majstor
  Jovana Stojanović

  Ako imate zanimljivih vesti ili clanaka, tekst o nekim kulturnim desavanjima itd ….. i zelite da ih podelite sa drugima, posaljite da ih objavimo na portalu.

  Takodje, mozete nam slati i vase tekstove, ako ste strucni iz nekih oblasti vezanih za roditeljstvo, ako imate neke zanimljive globalne price iz svakodnevnog zivota itd …..

  Calnci ne smeju da podlezu autorskim pravima, odnosno da budu preuzeti iz stampe ili sa interneta ili iz knjiga bez prethodne saglasnosti autora, odnosno da nije naglaseno da moze da se publikuje i objavljuje na drugim mestima. Clanak mora da bude potpisan autorski po imenu i prezimenu.

  U vezi ovoga nas mozete kontaktirati putem kontakt forme na adresi:
  http://www.roditeljportal.com/kontakt.aspx

  Hvala.


  ddjxxi
  Član
  ddjxxi

  Povod: nova letnja cena drzavnih vrtica u Beogradu.
  Naravno, nova cena vrtica nimalo nije diskutabilna. Ono sto zaista jeste diskutabilno je da po „nekim“ informacijama ne vise od 20 % roditelja placa manju cenu od pune. Sem toga, jedini kriterijum za odredjivanja visine „smanjenja“ su neto primanja roditelja. To je zaista, ne upotrebivsi ruznu rec, neposteno. Ako se zaista zeli biti posten i dosledan, za odredjivanje kriterijuma „ugrozenosti“ roditelja radi placanja, neophodan je i drugi okvir, koji daje potpunu sliku: imovinsko stanje – posedovanje nekretnina, stanova, privatnih preduzeca, akcija ili sl.
  Ili najdiskutabilnije, ko i kako overava iznose primanja tim ljudima, na osnovu cega i postoji li kakva kontrola toga.
  Uostalom, „javna je tajna“ kolika su primanja. Nista se ne desava, cuti se i prelazi preko svega.
  Ali, ono sto najvise pece je da su, cast izuzecima, odredjeni roditelju odlucili da „ustede“ na deci koja u tim vrticima provode i po vise od osam sati, oduzimajuci od decijeg budzeta, koji bi im omogucio kvalitetniji, lepsi i prijatniji boravak.
  Svaka nam cast!

  PS: Ali da ne ostane mrtvo slovo na monitoru, zeleo bih da pitam postoji li nekakav instrument preko drzavnih organa, opstinskih ili kakvih vlasti koji bi nesto konkretno mogao da ucini po ovom pitanju.

  Damir

Gledanje 1 članka - 1 do 2 (od 2 ukupno)

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.

Roditelj portal 2017 © Sva prava zadržana.