Roditelj Portal – Trudnoća, beba, roditelj Forumi PORODICA Posao i Finansije Životno osiguranje – osnovna tehnika prevare

Ova tema sadrži 4 odgovora, ima 1 glas i poslednji put je ažurirana od strane  Novak777 4 godine, 10 meseci ranije.

Gledanje 1 članaka - 1 do 5 (od 5 ukupno)

Životno osiguranje – osnovna tehnika prevare

 • Gojko Rodić

  Atak na zdrav razum, ljudsko dostojanstvo i naravno džep!

  Drska i bezobzirna prevarantska tehnika primenjivana od strane osiguravajućih kuća u Srbiji koje Vas spopadaju ovih dana nudeći Vam blagodati životnog osiguranja utkana je u stari pravni institut nazvan – Ugovor.

  I brucoš pravnog fakulteta zna da je ugovor saglasnost volja dve strane koja se operacionalizuje na usaglašenom tekstu, papiru potpisanom s obe strane.

  „Ugovor“ kod osiguravajućih kuća koje nude životno osiguranje je remek delo majstora obmane. Ovde nemate papir usaglašen i potpisan s obe strane. Ovde Vas dovode u situaciju da ne znate šta potpisujete i ni sa kim sačinjavate “ ugovor“.

  Posledica toga je da prevareni građanin ostavši bez novca, a potpisavši zapravo dozvolu da bude prevaren, ostaje i bez zaštite pravosudnog sistema, gubeći sve šanse u eventualnoj parnici ili krivičnom postupku za krivično delo prevare.

  Neverovatna i apsurdna stvar je da dozvolu i licencu za ovakvo postupanje osiguravajućih društava i njivovih zastupnika, agenata osiguranja izdaje Narodna banka Srbije.

  Dokaze i nepobitne argumente možete pogledati na blogu , pod nazivom KAKO SE ZAŠTITITI OD PREVARE OSIGURAVAJUĆE KUĆE

  Gojko Rodić
  Viši policijski inspektor MUP-a Srbije


  k.josip
  Član
  k.josip

  Dali je to protuzakonito?
  Ukoliko je, a vi ste viši policijski inspektor zašto ne ućinite nešto po tom pitanju

  Gojko Rodić

  Činim,eto … Pišem, upozoravam….Vama izgleda gospon Josipe, ono što iznosim nije sporno? Pitate se samo je li to protivzakonito … Po krivičnom zakoniku Srbije svako dovođenje u zabludu u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi jeste krivično delo .. E sada potrebna je i volja tužilaštva da to goni, nadam se da hoće jednog dana, a možda će i pre… A možda će što bi svakako bolje bilo ovi prestati da varaju narod i početi da rade pošteno, jer životno osiguranje jeste ozbiljna, potrebna i korisna stvar ..

  sladjamala

  Ko zna kada će tužilaštvo biti na to spremno. A dok se ovi ne „reše“ da rade pošteno (mada teško, dokle god mogu da varaju, varaće) treba biti na oprezu.


  Novak777
  Član
  Novak777

  Mnoge stvari kao ova mogu da se naprave korisnim ali to nije u interesu ove zemlje očigledno.U svakoj sferi pa i ovoj možemo naići samo na obmanu i maloverzacije kada očekujemo da državne institucije zaštite interese građana..Isto tako dokle god takvi imaju priliku da je koriste i zarađuju…tako će nažalost i biti.

  Dinco

Gledanje 1 članaka - 1 do 5 (od 5 ukupno)

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.

Roditelj portal 2017 © Sva prava zadržana.