Nedelja 1

U ovom periodu, Vi u stvari niste trudni, ali u toku prve dve nedelje vi ćete dobiti menstuaciju, ovulirati i zatrudneti.

Izračunajte termin porođaja

Ginekolozi računaju trudnoću od prvog dana zadnje menstruacije. Datumu prvog dana vase poslednje menstruacije dodajte broj 7-dobićete datum porođaja, a zatim mesecu u kojem vam je bila poslednja menstruacija dodajte 9 meseci – dobicete mesec u kojem ćete se poroditi. Na primer: poslednja menstruacija je bila 14. februara, ako dodamo 7 dana, i dodamo 9 maseci brojeći od februara, i dobijamo 21. novembar kao termin porođaja.

Vaše zdravlje i vaša trudnoća

Vaše zdravlje će igrati najbitniji ulogu u vašoj trudnoći. Ono će odlučiti koliko će laka ili teška biti vaša trudnoća i koliko će zdrava biti vaša beba. Ako jedete zravu i izbalansiranu hranu, radite vežbe i odmarate se, videćete kako ćete proleteti kroz trudnoću, donoseći zdravu i srećnu bebu.

Prestanak pušenja je važan korak pripreme za trudnoću. Pušenje utiče na vašu plodnost-pušačima je potrebno duplo više vremena da zatrudne od nepušača. Takođe, pušenje ubrzava početak menopauze. Čak i pasivno pušenje povećava period koji je potreban da žena zatrudni. Ako prestanete da pušite, budite sigurni da unosite dovoljno tečnosti-voda pomaže da izbacite nikotin i ostale hemikalije iz vašeg tela.

Prva nedelja

Roditelj portal 2017 © Sva prava zadržana.